Duurzaam ondernemen

Hoveniersbedrijf R.A. van der Lee denkt na over mens, milieu en aarde.

Recyclen

Momenteel zijn ze bezig om exact in kaart te brengen, de 'footprint' van hun producten. Steen, hout, planten, elk product legt een bepaalde weg af voordat het bij de consument terecht komt. Waar komt een product vandaan? Is er geen kinderarbeid ingezet om het product te maken? Zijn de milieuregels gehanteerd bij het maken van het product? Kan het anders, biologischer, met zo min mogelijk schade aan mens en milieu en dus uiteindelijk de aarde? Is het nodig dat sommige producten kris kras de wereld over getransporteerd worden, kan het niet in Nederland vervaardigd worden? Welke producten zijn recyclebaar? Dat zijn allemaal vragen die binnen Hoveniersbedrijf van der Lee gesteld worden aan de producten waar zij achter moeten en kunnen staan. Binnen hun bedrijf hebben ze inmiddels al veel producten in kaart gebracht.

Recyclen doet Hoveniersbedrijf van der Lee als jaren. Van elke tuin die afgebroken wordt, worden de restproducten bij hun gesorteerd. Onbehandeld hout wordt door hun doorgeleverd aan toeleveranciers voor open haard hout, stenen worden worden op maat gesorteerd en opnieuw aangeboden, veelal gratis af te halen. Behandeld hout wordt bij gespecialiseerde bedrijven ingeleverd. En planten worden gesnoeid, gescheurd en opnieuw gepot. Planten zonder  levensvatbaarheid worden gecomposteerd. Lampen en verlichtingselementen die nog herstelbaar zijn komen op het lijstje 'gratis af te halen',  en al het plastic wordt opgehaald door een bedrijf waar het verwerkt wordt tot hergebruik. Bepaalde producten die niet of nauwelijks traceerbaar zijn, worden geweerd uit hun verkoopassortiment. Zo ben je verzekerd van een 'eerlijk' product.

Meer van Hoveniersbedrijf RA van der Lee BV Bekijk alle

Tuinontwerp/tuinaanleg

Wanneer je Hoveniersbedrijf van der Lee benadert, maken ze een afspraak om bij je thuis te komen. De reden daarvan is dat ze dan meteen in jouw tuin kunnen meten en jouw wensen en de mogelijkheden tot realisatie van deze wensen door kunnen spreken. Vervolgens ontvang je een vrijblijvende offerte, waarin per onderdeel de verschillende werkzaamheden en materialen exact gespecificeerd zijn. Deze offerte wordt, wanneer er sprake is van aanleg of renovatie, vergezeld van het kosteloze schetsontwerp.

Hoveniersbedrijf RA van der Lee BV

Tuinaanleg & Tuinrenovatie

Tuinaanleg en tuinrenovatie voor particulieren, bedrijven en overige instellingenEen kindvriendelijke tuin, één voor lange zomeravonden of één die weinig onderhoud behoeft? U weet wat u wilt, wij maken het voor u waar. Ons vaste team van hoveniers, met elk een eigen specialiteit, staat in de startblokken om prachtige tuinen te creëren: voor thuis, bij uw bedrijf, in uw gemeente, rondom uw vastgoedproject, studentenhuisvesting of op school.Tuinaanleg en tuinrenovatie voor particulierenEen goed beplantingsschema, zodat er het hele jaar door iets groens in uw tuin staat. De juiste verlichting, zodat u bij warm weer tot in de late uurtjes in de tuin kunt barbecueën en in de winter kerstsferen kunt oproepen. Allemaal zaken die bij het aanleggen of renoveren van een tuin komen kijken. Gelukkig hoeft u zich daar niet mee bezig te houden. Als u de aanleg of renovatie van uw tuin door ons laat uitvoeren, bent u verzekerd van een perfecte vertaling van uw wensen.

Hoveniersbedrijf RA van der Lee BV