De vuilwaterpomp

Er zijn verschillende soorten waterpompen beschikbaar op de website van de waterpompshop. Een van de pompen die veel wordt gebruikt is de vuilwaterpomp.

06 Maart 2020

Hier wat informatie over deze pomp en wat je er allemaal mee kan. De naam zegt het eigenlijk al een beetje, een vuilwaterpomp wordt gebruikt voor water dat vuil is. Met vuil water bedoelen we in dit geval water dat zanddeeltjes bevat, water dat niet gereinigd is of water dat vaste delen bevat. Het is een veelzijdige pomp die in en om het huis gebruikt kan worden. Een andere benaming voor deze soort waterpomp is ook wel een bouwpomp.

Een vuilwaterpomp is een pomp die erg makkelijk is in gebruik, de pomp kan gelijk in het water geplaatst worden er zijn verder geen voorbereidingen voor nodig. Het is een makkelijke manier om water naar een andere plek te verplaatsen. Ook kun je met de pomp water afvoeren naar een andere plek. Eigenlijk is de vuilwaterpomp een soort dompelpomp, het verschil zit hem in de waaier die wel onderin een vuilwaterpomp zit.

Bij een dompelpomp zit deze waaier niet. De waaier maakt het mogelijk om het water te vervoeren. Wanneer er vaste delen worden opgezogen door de pomp worden deze kapot geslagen met de waaier, meer informatie hierover is te vinden op de website van waterpompshop. Hier kun je met iemand praten die er veel verstand van heeft en kan je tips geven over het kiezen van de juiste pomp. De vuilwaterpomp kan in verschillende situaties worden gebruikt: in tuinen, bouwplaatsen, om en in het huis en voor vijvers. Er zijn nog veel meer dingen waarvoor vuilwaterpompen kunnen worden gebruikt. Natuurlijk klinkt vuil water wel als een heel breed begrip. Het is niet de bedoeling dat de pomp wordt gebruikt voor dikke vloeistoffen. Het moet nog wel echt water zijn!

Anderen bekeken ook

Hydrofoorpomp Inox

Zonder water gebeurt er in de tuin niets. Met krachtige pompen daarentegen is alles mogelijk: drukversterking, water voor huishoudelijk gebruik, besproeien, om- en leegpompen. De nieuwe hydrofoorpomp 5000/5 Inox van Gardena voor de automatische watervoorziening in huis en tuin maakt van meet af aan een goede indruk. Zijn hoogwaardige behuizing van roestvrij edelstaal oogt subliem en staat borg voor duurzaamheid. Om het installeren makkelijk te maken is deze compacte premium pomp standaard voorzien van een voorfilter met terugslagklep, evenals een manometer en geïntegreerde drukschakelaar. Maar ook de nieuwe besproeiingspompen van Gardena zetten druk!

Husqvarna Nederland BV