string(1) "p"

Speelse kleuren in uw tuin met gemengde haagplanten

Gemengde hagen zijn hagen die bestaan uit meerdere soorten haagplanten.

Gemengde hagen

Gemengde hagen zijn hagen die bestaan uit meerdere soorten haagplanten. Als we dat letterlijk nemen, dan zou iedere haag die bestaat uit verschillende soorten een „gemengde haag” kunnen zijn, maar bij Haagplanten.nl stellen we hogere eisen aan onze gemengde hagen. Het gaat in ons geval om hagen die zijn samengesteld uit planten waarvan wij weten, dat ze samen een interessante eenheid vormen. Daarbij kijken we naar de bloei, het volume en de dichtheid van de haagplanten.

Bloeiende gemengde haag
Niet iedere haagplant heeft een interessante bloei. Vaak is de bloei bescheiden, of wordt de bloei onmogelijk gemaakt door het snoeien van de haag. Planten die wel bloeien komen vaak het beste tot hun recht in gemengde hagen. Ze worden dan samen met andere bloeiende hagen aangeplant.

Daarbij kun je twee strategieën volgen: ofwel plaats je hagen die ongeveer gelijktijdig bloeien in één haag, om zo te profiteren van de kleurenpracht en de contrasten, ofwel combineer je hagen die in verschillende periodes bloeien, om zo voor een zo lang mogelijke tijd een levendige gemengde haag in je tuin te kunnen hebben.

Een bloeiende gemengde haag is een echte rijkdom, die veel belangstelling zal trekken van vogels en vlinders. De geuren zijn vaak erg aangenaam. Zo bezien is een gemengde haag ook een parfum, een unieke samensmelting van geuren, kleuren en natuurleven. De gemengde hagen van Haagplanten.nl zijn een bron van inspiratie.

Gemengde haag & privacy
Kleurenpracht en natuurleven zijn grote troeven, maar niet de enige reden waarom je een haag in je tuin wilt planten. Natuurlijk verwacht je van een haag ook dat die beschutting biedt. Een hoge haag zorgt voor veel privacy in je tuin en dat is wel zo prettig. Bij onze gemengde hagen hebben wij ook hiermee rekening gehouden: samen zorgen de haagplanten in de mix voor een dichte, volle haag waar je veel plezier aan zult beleven.

Gemengde hagen bestellen
De gemengde hagen van Haagplanten.nl zijn online te bestellen. Als je dat doet, dan zorgen wij ervoor dat de benodigde haagplanten van de kwekerij worden gehaald en daarna worden ze gezamenlijk geleverd, zodat je ze kunt gaan planten. Mocht het nu zo uitkomen dat we een bepaalde soort niet tijdig kunnen leveren, dan zoeken wij ook naar een goede vervanger, om je zo goed mogelijk te kunnen helpen.