Creëer een gevoel van stijl en elegantie in uw tuin met leibomen

De leiboom is een verzamelnaam voor bomen waarvan de takken in een speciale richting geleid worden.

Leibomen zijn niet weg te denken uit tuinen. Ze worden gebruikt om meer privacy in tuinen te creëren, maar ook kunt u uw tuin met leibomen op een natuurlijke manier indelen. Leibomen zijn geschikt voor zowel grote als kleine tuinen. Leibomen krijgen hun mooie vorm door intensieve verzorging. Door het goed snoeien en het manipuleren van de groeirichting. Bij Haagplanten.nl heeft u de keuze om dit zelf te doen of door ons te laten doen. Daarom worden onze leibomen ingedeeld in twee soorten: vers geleide leibomen en voorgeleide leibomen.

Vers geleide leibomen

Vers geleide leibomen zijn bomen die nog enige aandacht nodig hebben tot ze hun mooie vorm hebben bereikt. De bomen worden bij de kweker in de winter zorgvuldig uit de grond gehaald en de beste takken worden vastgebonden aan voorgevormde bamboe rekken. Op deze manier groeit de boom vervolgens uit tot een leiboom. Het voorbereidend werk is gedaan bij de kwekerij. Zodra u de boom plant is aan u de taak om de boom verzorgen en zijn uiteindelijke vorm te krijgen. Vers geleide leibomen zijn vooral bedoeld voor mensen die tuinieren leuk vinden en tijd hebben om de boom te leiden. Als u liever direct resultaat ziet passen voorgeleide leibomen meer bij u.

Voorgeleide leibomen

Voorgeleide leibomen worden bij de kweker intensief verzorgd waardoor de boom in de gewenste vorm verkocht kan worden aan de klant. Het proces kan zo’n twee tot drie jaar duren. Als de boom zover is wordt deze middels een strenge kwaliteitscontrole uitgekozen voor de verkoop. Zodra de boom bij u is geplant kunt u direct genieten van de prachtige boom in uw tuin en heeft u hier jarenlang plezier van.

Indien u nog vragen heeft over leibomen kunt u altijd contact met ons opnemen. Een van onze vakkundige werknemers helpt u graag verder.