Buxus vervangers die immuun zijn voor buxusmot en buxusziekte

De populariteit van de buxus in flink gezakt met de komst van de buxusmot. Gelukkig zijn er genoeg prachtige alternatieven die hier immuun voor zijn.

Hoewel de buxus vroeger in bijna iedere tuin stond, is deze plant tegenwoordig allesbehalve populair. De buxusmot en buxusziekte heeft de populariteit van deze plant behoorlijk doen zakken. Er zijn tegenwoordig prachtige buxus vervangers die immuun zijn voor de buxusmot en buxusziekte.

Laten we niet te diep in gaan op de buxusmot en buxusziekte, maar vooral kijken naar de alternatieven voor de plant. Veel tuineigenaren hebben al besloten om de buxus uit de tuin te halen. Toch is het zonde, want deze plant staat ontzettend leuk in elke tuin. Gelukkig creëer je met de buxus alternatieven hetzelfde gevoel als de buxus.

Japanse Hulst

De Japanse Hulst, ook wel Ilex Crenata, is een van de populairste alternatieven. Met zijn kleine groene blaadjes en compacte vorm is de Japanse Hulst in steeds meer tuinen te vinden. De plant is wintergroen waardoor je het gehele jaar plezier hebt van deze mooie haag. De Japanse Hulst heeft een sierlijke uitstraling door zijn witte bloemetjes en besjes. Deze prachtige haagplant is geschikt voor zowel lage als hoge hagen. De plant kan tot wel 2 meter hoog worden. Dus in elke tuin zorgt de Japanse Hulst voor een prachtige uitstraling. De Japanse Hulst is verkrijgbaar in verschillende varianten met ieder zijn eigen charme. Zoals de Dark Green, ConvexaBlondie, Green Hedge en de Kanehirae

Struikkamperfoelie

Een ander alternatief voor de buxus is de struikkamperfoelie, ook wel Lonicera nitida genoemd. In tegenstelling tot de Japanse Hulst is de struikkamperfoelie een lage plant en dus alleen geschikt als lage haag in uw tuin. De vorm van de donkergroene blaadjes maakt dus ook de struikkamperfoelie een populair alternatief. De struikkamperfoelie groeit een stuk sneller als de buxus. Het is wel mogelijk om net als de buxus een strakke haag te behouden, maar de struikkamperfoelie heeft iets meer aandacht nodig.

Ook besloten om de buxus uit de tuin te halen en een mooi alternatief aan te schaffen? Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden voor uw tuin.