Foto: Snow2.jpg

Zo overleven al jouw tuinmeubelen de winter!

Je tuinmeubelen moeten aardig wat doorstaan, vooral als het gaat vriezen. Wij hebben de beste tips voor je op een rij gezet.

Welke tuinmeubelen moeten beschermd worden?

Houten tuinmeubilair is het enige meubilair wat echt gevoelig is voor weersveranderingen. Wij raden het dan ook aan om houten tuinmeubelen binnen te zetten als het eenmaal gaat vriezen. Bij materialen als aliminium en teak is dit niet nodig. Die kunnen juist uitstekend tegen weersinvloeden. Wat vind je bijvoorbeeld van de aluminium tuinbanken van Vdgarde.nl?

Hoe bescherm ik mijn tuinmeubelen?

Je hebt vier opties als het gaat om het beschermen van je (houten) tuinmeubelen: 

  1. Olie: Voedt het hout en beschermt het meubel tegen vuil en vocht. Ook kun je kleine beschadigingen met olie verwijderen. Door olie te gebruiken, creeër je een extra beschermlaag en is het meubel beter beschermd tegen de weersinvloeden. 
  2. Lak: Ook lak beschermt het meubel tegen beschadigingen en vuil. Let er wel goed op wat voor soort lak je aanschaft. Hard lak breekt namelijk af op zacht hout, waardoor de zachte lak op het meubel verdwijnt.
  3. Was: Was is kleurloos en moet, in tegenstelling met lak, vaker worden aangebracht om het meubel goed te beschermen. 
  4. Beisten: Beitsen trekt voor een deel in het hout en creeërt hierdoor een harde toplaag. Voor tuinmeubilair bestaat er een speciale buitenbeits dat UV-bescherming bevat.
Reacties