Welke loungeset past het beste bij je tuin?

Een loungeset in de tuin voor een intense buitenbeleving.

07 November 2018

Weet je wat een loungeset in je tuin betekent? Wil je zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengen, omringd door de geuren en kleuren van de natuur? Werken, eten en een dutje doen in het zonnetje, met een zacht briesje op je gezicht? Als je een loungeset in je tuin hebt wordt dit allemaal mogelijk. De heerlijk zachte en stevig meubels van een loungeset zijn bestand tegen de elementen en tegen jarenlang gebruik, gespeel en gestoei. Elke set heeft zijn eigen aantrekkelijke vormgeving en stijl, zodat er altijd een set is die past bij jou en je tuin. Door de slijtvaste materialen en waterdichte kussens kan een loungeset altijd buiten blijven staan, zodat je bij het minste zonnetje naar buiten kunt. Lees in deze tekst welke sets er zijn en hoe je de beste keuze maakt.

Kies de perfecte loungeset tuin

Niet alleen wat de onderdelen betreft heb je een grote keuze bij een loungeset in de tuin. Ook de materialen van de meubelsets verschillende onderling en kunnen wild uiteenlopende vormen en kleuren hebben. De meeste loungesets die worden aangeboden zijn vrij strak en modern van vorm, met donkere kussens en houtwerk. Maar er zijn veel meer opties: bijvoorbeeld de praktische en speelse Scandinavische sets, met knusse kussens en prachtig licht houtwerk. Als je je avontuurlijker voelt kan je uitkijken naar een exotische vormgeving met teakhout, rotan en stoffering met fleurige, kleurrijke motieven. Nog wilder zijn de sets - soms door een klant zelf samengesteld – met bohemien look, met doorleefd steigerhout, kleuren en vormen die nét niet bij elkaar passen en excentrieke motieven. Kort samengevat, als je je loungeset wilt laten aansluiten bij jouw stijl en interieur, dan zijn er veel mooie opties om uit te kiezen.

Extra elementen toevoegen aan een loungeset

Welke onderdelen zitten er bij je loungeset? Standaard meestal een bank, een hoekbank, één of meerdere stoelen en een tafel. En je kan je set verder uitbreiden met geweldige innovatie meubels die een perfect comfort bieden in elke situatie. Zodat je alles wat je eigenlijk binnen doet, nu buiten kan doen.
- Banken en stoelen of fauteuils bieden ruimte aan je hele gezin, huisdieren én een stel kennissen. Je kunt er in werken, eten, kletsen of dagdromen.
- Zitzakken zijn niet de mooiste meubelen van de set, maar wel de lekkerste om in te zitten. Zak weg in dit meubelstuk en waarschijnlijk voel je niet de aandrang om er ooit nog uit te komen. Perfect zacht en gemaakt om altijd de meest ideale vorm voor je lichaam aan te nemen.
- Een hoekbank geeft je de ruimte om te zitten, liggen of te ontspannen met je geliefden en al je spulletjes binnen handbereik.
- Zonnen, uitpuffen of een tukje doen? Dan ben je blij als je bij je loungeset voor de tuin een loungebed hebt aangeschaft. Het bed is voorzien van dekentjes en kussens, en je hoeft je geen moment te bedenken om je erop uit te strekken en de ogen even te sluiten.

Over materiaal en kwaliteit van loungesets

Populaire materialen om loungesets van te maken zijn wicker (gevochten rotan), aluminium, kunststof en hout. Hout heeft een tijdloze en natuurlijke uitstraling, en is behandeld tegen verrotting met beits, impregnatie of thermische harding. De kwaliteit van de meeste materialen is hoog en je kan je dan ook laten leiden door je eigen voorkeur. Voor de kussens van de loungeset moet je even opletten dat je covers van polyetheen (polyetyleen) neemt – deze kunststof is waterdicht en praktisch onverwoestbaar. Ten slotte moet je bedenken dat de prijs vaak voor een groot deel de kwaliteit van een loungeset bepaalt. Dat wil niet zeggen dat een goedkope loungeset voor de tuin waardeloos is, maar die gaat op een gegeven moment wel slijtage vertonen.

Reacties