Foto: 2016/curver-gebreide-tuinmeubelen.jpg

Tuinmeubelen.nl brengt nieuwe trend met gebreide meubelen van Curver

Gebreide meubels en plantenbakken voor buiten. Tuinmeubelen.nl voorspelt dat dit een van de nieuwste outdoor lifestyle trends zal worden op tuingebied.

Dat dit tot gefronste wenkbrauwen leidt, is niet meer dan logisch. Toch is het zo en als je de beelden ziet, begrijp je direct waarom het zo hip & happening gaat worden! Curver brengt de Knit Collection; een collectie kunststof producten uitgevoerd in een breipatroon. Niet ouderwets, maar juist stijlvol design in een hip jasje.

Uit de tijd? Nee zeker niet!

Breien heeft decennia lang een wat oubollig karakter gehad. Je oma deed het en de truien en sjaals die ze maakte hadden helemaal niks met mooi en comfortabel te maken, ze kriebelden en waren verre van fraai. Dat kan niet gezegd worden van de Knit Collection van Curver. Deze vernieuwende collectie met poefen, bloempotten en tafeltjes, uitgevoerd in en breipatroon, brengen creativiteit en design samen. Het breien krijgt een nieuwe, moderne dimensie. Kunststof wordt naar een hoger niveau getild en de Urban Set en de Cosy Planters zullen dan ook menig tuin sfeer gaan geven in 2016.

Waardering voor handwerk

Waardering voor handwerk kwam rond het millennium weer opzetten, met trends als patchwork designs en macramé in textiel. Er kwam ook in toenemende mate aandacht voor milieu vriendelijke materialen, recycling en fairtrade, waarbij de mens en handmatige productie sterker gewaardeerd werd. Denk hierbij aan FSC teakhouten tuinstoelen, handmatig gemaakte steigerhouten meubelen of bijvoorbeeld meubelen van hergebruikt hout. De breitrend was al langer terug te zien in het interieur, onder meer in grof gebreide poefen. En een enkele creatieveling gaf in een vrolijke bui een boom of een tuinbankje een gebreid een jasje! Curver aarzelde geen moment en sprong in op deze herbeleving van een oud ambacht. Tuinmeubels moeten echter wel tegen een regenbui en een stootje kunnen, vandaar dat er voor een duurzaam materiaal als kunststof is gekozen. De meubels zijn makkelijk schoon te maken.

De Knit Collection is verkrijgbaar bij Tuinmeubelen.nl.De plantenbak kost € 34,95 en de poef € 59,95. Er is ook een Urban Set verkrijgbaar, bestaande uit een tafel en twee poefjes, voor € 149,95. Naar verwachting zal deze collectie zich in de komende jaren verder uitbreiden.

Reacties