Perfecte tips voor het stylen van je tuin

25 September 2016

Een mooie tuin is tegenwoordig belangrijker dan ooit.


Want waar we de tuin vroeger amper gebruikten, is hij vandaag de dag een belangrijk onderdeel van de leefomgeving, waar we het liefst zoveel mogelijk tijd in doorbrengen. Daarom geven we je hier wat stylingtips.

Wie zijn tuin wil (her)inrichten, dient allereerst zijn smaak te definiëren. Hou je van strak en modern of juist van rustiek en natuurlijk? Het antwoord op deze vraag is het fundament van de verdere inrichting. Van hieruit kun je verder. Houd je van veel gras? Creëer dan een Engelse tuin met een groot gazon. Ben je meer fan van kruiden en bloemen? Kies dan voor een cottagetuin. Je kunt je tuin ook een Japanse look geven met een oosterse vijver. Of een mediterrane sfeer met een aantal olijfbomen. The sky is the limit.

Tuinmeubelen

Ook de keuze van de tuinmeubelen is enorm bepalend voor de uitstraling van de tuin. Een landelijke tuin kun je het best aankleden met tuinmeubelen van natuurlijk materiaal als hout of gevlochten wicker. Hoewel wicker niet natuurlijk is, oogt het wel heel natuurlijk en is het een duurzamer, slijtvaster materiaal dan echt riet. Meer liefhebber van hout? Dan kun je het beste kiezen voor teakhout. Dit hout bevat veel olie dat als natuurlijke beschermlaag dient en het hout enorm onderhoudsvriendelijk maakt. In een strakke grafische tuin, kun je beter kiezen voor stalen of kunststof meubelen. Deze meubelen hebben vaak een strakkere afwerking en neutrale kleuren als zwart en grijs en passen daarom zeer goed in dit soort tuinen.

Houd bij het plaatsen van de tuinmeubelen rekening met de ligging van de tuin. Heb je de tuin op het noorden, dan staat het grootste gedeelte in de schaduw en heb je alleen achterin de tuin zon. Hier moet dan ook je terras komen te liggen. Staat je tuin op het zuiden, dan heb je veel meer zon en kun je dus ook op meerdere plekken een terras aanleggen.

Verlichting

Ook ’s avonds zitten we graag in de tuin, mits het warm genoeg is. Tuinverlichting is dus ook belangrijk. Hiermee zorg je niet alleen voor meer zicht, maar creëer je ook enorm veel sfeer. Je kunt je tuin op veel verschillende manieren verlichten. Denk aan lampionnen, fakkels, spotjes en lantaarns. Plaats led-spotjes op strategische plekken zoals onder traptreden of bomen en struiken. Zo creëer je ruimte.

AANBEVOLEN

Steigerhout meubelen tips

Iedereen kent de lekkere steigerhouten hoekbank we...

kruispoot picknicktafel

Moderne kruispoot tafel voor buiten gebruik. Gemaa...

DIY tuinbank met bergruimte

Deze leuke tuinbank is superhandig en maak je natu...

Gardeluxe Tuinstoelen

De luxe duurzame tuinstoelen van Gardeluxe zijn we...

Tuinmeubelen van hout, metaal of kunststof

Tuinmeubelen zijn er in alle soorten en maten; van...

Tuinset Zeus Gardeluxe

De luxe tuinset Zeus van Gardeluxe is weerbestendi...
Advertentie