Foto: tuin-inrichten-loungeset

Je tuin gezellig inrichten voor de zomer

De zomer komt er aan. De belofte van warm weer, zwoele avonden en heerlijk buiten zitten. Maar dat doe je niet in een ongezellige, rommelige achtertuin.

Dus ga je je tuin gezellig inrichten voor de zomer! Alles weer even netjes maken en opknappen, de perfecte loungeset erin, wat gezellige planten en bloemen en voilà: je tuin ziet er alweer heel anders uit. Wij geven een aantal handige tips waarmee jij je tuin snel gezellig kunt maken voor de zomer.

1. De grote schoonmaak

Voordat je kunt gaan inrichten, moet je flink aan de schoonmaak. Vieze tuintegels even lekker schoonmaken (eventueel met de hogedrukspuit), borderranden afborstelen en onkruid verwijderen. Breng de tuin weer helemaal terug naar de basics.

2. Ben je nog tevreden?

Je tuin is teruggebracht naar de basisbeplanting, borders, tegels en eventueel gras. Ben je nog tevreden met de indeling van je tuin? Is het terras nog netjes? Dit is hét moment om te besluiten dat je terras vernieuwd moet worden of dat je de borders anders wilt leggen.

3. Grote dingen in de tuin

De grootste dingen die in de tuin kunnen staan zijn een overkapping, een buitenkeuken of een tuinhuis. Wil je de tuin gezellig inrichten, dan kijk je eerst hoe deze grote dingen ervoor staan. Ziet alles er nog goed uit? Of is het tijd om te beginnen met opknapwerk?

4. Je loungeset

De hoofdreden dat je bent begonnen in je tuin, is zodat je lekker buiten kunt zitten. Dus haal je je tuinmeubels tevoorschijn. Hoe staat het ermee? Kunnen ze er nog een jaartje tegenaan, of is het tijd voor een nieuwe loungeset? Wees hier kritisch mee!

5. Beplanting

Je hebt de tuin teruggebracht naar de basics en je tuinset staat klaar. Toch is het nog niet zo gezellig: tijd om de beplanting te regelen. De borders vul je aan met mooie vaste beplanting. Voor een onderhoudsarme tuin haal je bloembakken met gezellige bloemen en planten.

6. Barbecue of buitenhaard

De tuin wordt pas echt gezellig met een barbecue, vuurkorf of buitenhaard. Dat is niet alleen super gezellig, maar ook praktisch. Tijdens de schemering kun je veel langer gezellig buiten blijven zitten en genieten van de afkoelende buitenlucht.

7. Tuinverlichting

Tuinverlichting geeft ook veel gezelligheid in de tuin. Kies bij voorkeur voor leds of solar tuinverlichting: beiden zijn op hun manier bijzonder energiezuinig. Andere soorten tuinverlichting kunnen ook mooi zijn, maar kosten veel stroom en dus veel geld op lange termijn.

8. Decoraties

De tuin zou natuurlijk nooit écht gezellig worden zonder wat decoraties. Denk hierbij aan schutting decoraties, maar ook aan decoraties voor onder de overkapping. Het is ook erg leuk om te denken aan een mini-watervalletje of een mooi vogelbadje in de tuin.

Ondertussen is je tuin alweer compleet anders dan toen je begon. De rommelige en ongezellige tuin is veranderd in een plek waar je meteen zou willen gaan zitten. Geen nood: hoewel Nederlanders graag klagen is het gemiddelde zomerweer heerlijk. En jij bent met je opgeknapte en heringerichte tuin helemaal klaar voor het lekkere weer!

Reacties