Haal een beetje rust naar je tuin met deze heerlijke tuinsets

Van loungeset tot dining set tot luxe ligstoel: tegenwoordig is er genoeg te kiezen. Ik vertel je waar je op moet letten als je tuinmeubels gaat kopen.

Sandra van Koningshoven 25 Juli 2018

credits foto: Wehkamp

Thuis heerlijk genieten van het mooie weer

Het is mooi weer, dus we willen niets liever dan lekker buiten zijn. En omdat we nu eenmaal niet altijd zin hebben in drukke stranden of terrassen, is het ook hartstikke lekker om thuis te genieten van het mooie weer.

tuinset-tuinmeubel-dining-set-loungeset

Maak van je tuin daarom een fijne plek om te ontspannen met mooie tuinsets. Ik persoonlijk hou van een rustig en ruim interieur. En dan het liefst met veel mooie accessoires van natuurlijke kleuren en materialen. Gelukkig kun je in de wereld van tuinmeubelen tegenwoordig je hart ophalen. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een nieuwe tuinset gaat uitkiezen?

tuinset-tuinmeubel-dining-set-loungeset

Welke sfeer past bij je?

Of je nu voor een lekkere luie loungeset kiest of een gezellige dining set, blijf altijd dicht bij jouw eigen stijl. Kies voor kleuren die ook in je interieur terugkomen, want dan betrek je je tuin als het ware bij je woonkamer. En bovendien krijgt je hele leefomgeving zo een heerlijk rustige uitstraling.

Wat doe je het liefst in je tuin?

De een ligt het liefst de hele dag lekker lui een boek te lezen in de tuin, terwijl een ander het fijner vindt om rechterop te zitten. Hou je van lekker lui? Dan past een loungeset uitstekend bij je. Deze hebben vaak een lage zit en zijn voorzien van heerlijk zachte kussens. Zit je liever rechtop of vind je het fijn om buiten te eten? Kies dan voor een mooie dining set. De stoelen hiervan hebben vaak een verstelbare rugleuning, dus als je even een powernap wilt doen, is dat geen enkel probleem.

tuinset-tuinmeubel-dining-set-loungeset

Niet te zwaar aan tillen

Een loungeset bestaat vaak uit een of meerdere modules. En die zijn vaak zwaar en lastig te verplaatsen. Het kan natuurlijk wel, maar je kunt een loungeset het best op een vaste plek laten staan. Een dining set is lichter en gemakkelijk op een andere plek neer te zetten. Dus hou je van afwisseling en vind je het belangrijk om je tuinmeubels in de winter binnen te zetten? Dan kun je het best voor een dining set kiezen.

Alleskunner, ook voor kleine tuinen en balkons

tuinset-ligstoel-tuinmeubel-dining-set-loungeset

Als je geen zin hebt om te kiezen tussen rechtop zitten of lui onderuit, dan passen lekkere ligstoelen uitstekend bij je. Heerlijk comfortabel en lekker makkelijk te verplaatsen.

Reacties