Foto: 2016/indigoliving-tuinmeubelen.jpg

De juiste tuinmeubelen kiezen

Het kiezen van de juiste tuinmeubelen is niet altijd even gemakkelijk. In dit artikel lees je tips die je helpen bij het kiezen van het juiste tuinset.

Hou altijd rekening met de plek waar je je nieuwe meubels wilt neerzetten, kleurgebruik en de kwaliteit. Laat je goed adviseren over het materiaal en het onderhoud van de meubelen voordat je een keuze maakt. En misschien wel het belangrijkste, test je meubels uit voordat je ze koopt. Alleen dan weet je echt wat je aanschaft.

Formaat van de tuin

De tuin zelf speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste tuinmeubelen. De tuinmeubelen moeten namelijk perfect passen bij de tuin. Meet de plek waar je het tuinset neer wilt zetten eens op met een meetlint en denk na over de indeling van je terras. Ben je visueel ingesteld? Teken het geheel eens uit. Op die manier kun je veel beter inschatten of de grote van de tuinmeubelen die je in gedachten hebt passen op de plek waar je ze wilt neerzetten. Wanneer de meubelen een te groot gedeelte van het terras of balkon innemen oogt de hele tuin meteen een stuk kleiner. Kies voor een klein terras bijvoorbeeld voor een leuk bistrosetje of dining set. Ook wanneer je een relatief groot terras hebt moet je opletten welke meubelen je koopt. Het klein tuinset kan in het niets vallen. Een robuust tuinset of ruime loungeset staan dan ook zeer goed op een relatief groot terras.

Kleurgebruik

Bij het kopen van een nieuw tuinset is het belangrijk om te kijken naar de kleur van je tuin. Is de tuin heel kleurrijk, kies dan voor een rustige kleur voor de tuinmeubelen. Wanneer je een rustige tuin hebt kan het mooi zijn om te kiezen voor kleurrijke tuinmeubelen. Zo versterken de tuin en de meubelen elkaar. Je kunt ook kleur aan je tuin aanbrengen door kleurrijke accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld eens aan gekleurde kussentjes, vazen of een plaid. Met behulp van de juiste accessoires kun je je tuin helemaal afmaken.

Testen

Wanneer je een leuk tuinset op het oog hebt is het belangrijk dat je deze eerst gaat testen. Het kopen van tuinmeubelen is een hele investering en je wilt wel weten wat je koopt. Ga altijd even proef zitten op je nieuwe tuinmeubel. Wil je ook losse kussentjes bij je tuinset? Leg deze eens in de stoelen en kijk hoe dat staat en test natuurlijk ook even hoe dat zit. Je kunt je meubelen online kopen, maar het is aan te raden om deze van tevoren eens in een winkel te bekijken en te gaan proef zitten.

Wees bewust van het onderhoud

Wanneer je houten tuinmeubelen koopt weet je dat er enig onderhoud vereist is. Dit betekent alleen niet dat alle andere materiaalsoorten geen onderhoud vergen. Elk materiaal moet onderhouden worden, want alleen op die manier kun je lang genieten van mooie meubels. Vraag bijvoorbeeld in de winkel naar het onderhoudsadvies van het betreffende materiaal. Ook is het belangrijk om te weten hoe je het materiaal het beste schoon kunt maken, want doe je dit verkeerd dan loop je het risico het meubel te beschadigen. En dat is natuurlijk zonde.

Laat je adviseren

Wanneer je een nieuw tuinset koopt is het belangrijk om je te laten adviseren. De adviseurs kunnen je precies vertellen van welk materiaal het tuinset gemaakt is, welke onderhoud vereist is en wat de beste manier van schoonmaken is. Deze informatie is van belang om je meubels zo lang mogelijk mooi te houden zodat je er nog jaren van kan genieten.

Reacties