5x tips om jouw tuin klaar te maken voor de zomer

Heb jij een mooie tuin en kan je niet wachten om hier weer volop gebruik van te gaan maken in de zomermaanden?

Guido van Loon 28 April 2021

Dan kun je nu alvast beginnen met het opknappen van jouw tuin. Je wilt tenslotte wel dat jouw tuin er goed bij ligt als we weer te maken krijgen met hogere temperaturen. Tover die tuinstoelen en parasols maar weer tevoorschijn, want deze zal je in de zomermaanden vast weer goed gebruiken. Maar hoe zorg je er nou voor dat je jouw tuin helemaal zomerklaar maakt? Wij geven je 5 goede tips, dus lees snel verder!

Tuinmeubelen aanschaffen

Zou je graag jouw tuin wat meer willen opfleuren door nieuwe spullen te kopen? Dat kan zeker een goed idee zijn om ervoor te zorgen dat jouw tuin er goed bij ligt deze zomer. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van nieuwe tuinmeubelen, dit kan wonderen doen in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld eens aan een toffe loungeset. Dit staat vaak enorm mooi in een tuin is daarnaast natuurlijk ook nog functioneel. Mocht je nog op zoek zijn naar mooie tuinmeubelen, kijk dan eens bij Van Der Garde.

Gazon/terras aanpakken

Wat je ook zou kunnen doen als je jouw tuin klaar wilt maken voor aankomende zomer, is het aanpakken van jouw gazon/terras. Dit is een goede stap om jouw tuin weer helemaal zomerklaar te maken. Beschik je over een gazon? Hoog tijd om het gras in jouw tuin dan even flink aan te pakken. Wanneer je dit namelijk doet, ziet het er een stuk verzorgder uit. Wanneer het niet meer vriest buiten, kun je het gras maaien en mest gebruiken om het gras wat gezonder te maken. Beschik je niet over een gazon, maar heb je wel een terras dat je graag weer klaar wilt maken voor de zomer? Dan kan het een goed idee zijn om de tegels goed schoon te maken. Het kan namelijk zo zijn dat door de wintermaanden jouw tegels wat groen zijn aangeslagen. Maak gebruik van een hogedrukreiniger om jouw terras weer helemaal schoon te krijgen.

Snoeien

Heb je jouw gazon of terras aangepakt? Dan is het tijd voor de volgende stap: snoeien! Heb je heggen, struiken of bomen in of rondom je tuin? Als je jouw tuin weer zomerklaar wilt maken, is het verstandig om deze weer wat te gaan snoeien. Hier kun je in het voorjaar al mee beginnen. Door te gaan snoeien ziet jouw tuin er weer verzorgder uit en maak je het helemaal klaar voor de aankomende zomermaanden.

Laatste kleine klusjes

Indien nodig heb je inkopen gedaan voor je tuin, je gazon of terras aangepakt, en de heggen, struiken of bomen in je tuin zijn weer gesnoeid. De grootste klussen van je tuin zitten er dan op. Echter kan het nog een aanrader zijn om nog wat kleine extra klusjes te doen. Denk hierbij aan het verwijderen van het laatste onkruid en het opruimen van achtergebleven bladeren of takjes. Dit kun je uiteraard doen wanneer het echt warm wordt buiten en je graag meer tijd in de tuin wilt spenderen.

Opfleuren van je tuin

Als je jouw tuin helemaal netjes hebt gemaakt, kun je jouw tuin nog wat extra opfleuren als je dit wilt. Dit kun je doen met behulp van wat leuke planten. Wanneer je namelijk lekker veel planten in je tuin hebt, ziet het er direct een stuk gezelliger uit. Je kunt het planten van nieuwe planten in het voorjaar al doen, maar ook in de zomermaanden zelf is dit natuurlijk nog mogelijk. Let er wel op dat je deze planten regelmatig water geeft. Het zou tenslotte zonde zijn als de planten er binnen no time niet goed meer uitzien. Het is altijd goed om je tuin te blijven verzorgen en planten zijn hier een groot onderdeel van.

Wil jij graag dat jouw tuin er in de zomermaanden prachtig bij ligt? Dan is het dus hoog tijd om hieraan te werken. Je kunt in het voorjaar al beginnen met de eerste stappen om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer. Houd bovenstaande tips goed in je achterhoofd en ga aan de slag. Dan zorg jij ervoor dat je in de zomermaanden optimaal kunt genieten van jouw heerlijke tuin!

%MCEPASTEBIN%

Reacties