Foto: plantenhoekje-tuin-uitbreiden

Zo blijft het leuk om je plantenhoekje uit te breiden

Elke tuin is anders. De ene persoon heeft een uitgebreide collectie aan planten en bomen, de andere persoon heeft de tuin volledig bestraat.

Als jouw tuin bestraat is kan het altijd leuk zijn om de boel op te fleuren met verschillende planten. Denk bijvoorbeeld aan laurierhagen, olijfbomen in potten of bloemen in hangbakken. Ben jij juist wel iemand die de tuin helemaal vol heeft met verschillende bomen en planten? Wie weet kun je die dan nog verder uitbreiden. We gaan verschillende manieren bespreken waarmee je jouw plantenhoekje uit kunt breiden.

Bepaal welke plant bij jou past

Welke tuin jij hebt, bepaald welke planten daar het beste bij passen. Daarnaast is het ook belangrijk wat voor persoon je zelf bent. Hou je juist van tuinieren of wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn? Bekijk hoe jouw tuin is ingedeeld. Een tuin op het zuiden heeft meer zon dan een tuin op het noorden. Elke plant heeft zijn eigen vereiste, koop de plant alleen als je denkt aan de vereiste te voldoen.

Bomen in de tuin

In allerlei soorten tuinen kunnen bomen worden gepland. Er zijn verschillende soorten bomen die klein blijven of juist groot worden. Bomen kunnen eventueel in een grote pot geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan een druivenboom of olijvenboom. Voor een bestrate tuin is het ideaal om een boom in een pot te plaatsen. Zo heb je toch groen en hoeft er geen gat te worden gegraven. Voor de wat grotere tuinen kunnen bomen naar formaat worden geplaatst. Denk hierbij aan een notenboom of treurwilg. Deze specifieke bomen kunnen zeer groot worden waardoor voldoende ruimte een vereiste is.

Een groene haag als scheidingslijn met de buren

Iedereen met buren heeft op een bepaalde manier de tuin afgebakend. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Je kunt er een stenen muur, houten schutting of hek er tussen plaatsen. Als je graag dat aanzicht wilt veranderen in een groene oplossing, kun je kiezen voor groenblijvende haagplanten. Dit zorgt niet alleen voor een mooie groene afscheiding, maar trekt ook vogels aan. Hierdoor heb je altijd een levendige tuin. Er zijn verschillende soorten haagplanten zoals coniferen, klimop en laurier. Laurier is bijvoorbeeld een plant die zeer snel en hoog groeit. Ideaal wanneer je graag veel privacy wilt.

Wil je graag jouw plantenhoekje verder uitbreiden? Bepaal dan voor jezelf welke planten bij jou passen en ga op onderzoek uit!

 

Reacties