Foto: 000Sandra/000 sfeerbeeld.jpg

Tuintrend 3: alles voor een perfecte thuisblijf-vakantie in je eigen tuin

Waarom zou je nog op vakantie gaan als je ook gewoon thuis kunt genieten van het mooie weer? Hier vind je alles voor een perfecte 'staycation' in je tuin.

Sandra van Koningshoven

Soms heb je er gewoon een jaartje geen zin in: op vakantie gaan. Of misschien hou je er eigenlijk helemaal niet zo van. Ik snap het, ik heb er ook altijd gemengde gevoelens over. Kilo's bagage inpakken, kleren wassen, inkopen doen, oppas voor mijn katjes regelen en alles schoon achterlaten. Om twee weken later weer thuis te komen en alles weer opnieuw te doen. Ik vind het altijd maar een hoop gedoe!

Je tuin is een ideale relaxplek

hangmat-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-DeHangmat

Mijn man en ik besloten daarom om dit jaar eens een keer niet op vakantie te gaan en gewoon lekker thuis te blijven. En om ultiem te genieten van onze vrije weken straks, zijn we nu al bezig om van onze tuin een ideale relaxplek te maken. Want waarom zou je de plek waar je het allerliefst bent verlaten als je het kunt omtoveren tot je eigen privé vakantieparadijs? Als je het goed aanpakt, kun je ook daar genieten van een fantastische zomer. En dan zonder alle moeite, gesjouw en gestress. Klink ideaal? Dat is het ook!

Deze week laat ik je zien hoe je jouw eigen tuin omtovert in een heerlijke relaxplek voor de zomer: de staycation-tuin. 

Ontbijten in je tuin

Het moment waar ik altijd het meest naar uitkijk tijdens een vakantie of een weekendje weg, is het ontbijt. En ik eet dan ook altijd een beetje teveel. Maar ja, dan sla ik de lunch lekker over en heb ik een goede reden om lekker lang uit te buiken in het zonnetje. Ontbijten doe je met croissantjes, afbakbroodjes, een gekookt eitje en lekkere verse jam. Kopje thee of koffie erbij. Heerlijk!

Waan je in Parijs met een sierlijke bistroset, aan het strand met een luchtige houten tafel of ga op een kleed zitten en geniet van een echte picknick in je tuin.

ontbijt-bistroset-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling

ontbijt-picknick-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-flaironline

ontbijt-eettafel-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-karwei

Zonnebaden in je tuin

In elke tuin is altijd wel zon te vinden in de zomer. Om dat lekkere bruine kleurtje te krijgen en volop vitamine D op te nemen (word je blij van!), pik je die lekkere warme zonnestralen daarom zo vaak mogelijk mee. Wel goed insmeren natuurlijk en niet te lang blijven liggen, want dat is niet goed voor je huid. Met fijne ligbedden, lekkere loungestoelen en voldoende verkoelend water in de buurt, is het net alsof je ligt te bakken aan de Costa del Sol.


zonnebaden-ligstoel-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-Broste-Copenhagen

zonnebaden-loungestoelen-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-Deens

Deze superhandige buitendouche sluit je heel gemakkelijk aan op je buitenkraan en het zonnetje doet de rest: die zorgt er namelijk voor dat het water heerlijk warm wordt. Gratis en helemaal voor niks! Lekker eten in je tuin

Na een fijne luie dag vol met zonnebaden, boekjes lezen, tussendoor een tukje doen en af en toe een verfrissende plons, heb je natuurlijk wel trek gekregen. Je frist je even op onder je buitendouche, trekt wat luchtigs aan en maakt je klaar voor een tafel vol met lekkere dingen. Steek de barbecue aan voor die heerlijk zomerse grillgeur, zet de tafel vol met je aller vrolijkste servies en tapashapjes of of schuif een pizza in de buitenoven. Genieten maar!

buiten eten-tafel-gedekt-bbq-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-wijzijnbep

buiten eten-bbq-barbeque-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-VanMelis

buiten eten-vrolijk-servies-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-de-OPkikker

Spelen in je tuin

Terwijl jij verzonken bent in een spannend boek, wil je natuurlijk ook dat de kinderen zichzelf vermaken. School vraagt tegenwoordig best veel van ze, dus ook zij verdienen het ultime vakantiegevoel. Het zwembad heb je natuurlijk al staan, maar zorg ook voor een leuke tent, een fijne schommel en veel dingen die ze kunnen vullen met water.

buiten-spelen-schommel-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling-bron-depeppel

buiten-spelen-tent-kids-staycation-thuis-op-vakantie-tuintrend-styling

Is je tuin niet zo heel groot? Dan is dit zwembad wat voor jou! En hij is namelijk zo bescheiden van formaat, dat hij in bijna elke tuin past, ook in een kleine tuin.

buiten-spelen-urban-pool-woodlux-stadszwembad-zwembad-klein-tuin-staycation

Lekker beschut zitten

Tijdens je staycation wil je natuurlijk wel wat privacy, om zo lekker met je gezinnetje alleen te genieten! Gelukkig is er een hele brede keuze aan schuttingen en omheiningen: van een kant-en-klare haag tot de traditionele houten schutting, of een schanskorf gevuld met steen of kokos. Je kunt deze natuurlijk overal kopen, maar mocht je graag je handen uit de mouwen willen steken dan is zelf een schutting bouwen helemaal niet zo ingewikkeld. Daarnaast is het ook nog een goedkoop en uniek! Je hoeft echt geen ervaren klusser te zijn; je doet bijvoorbeeld de palen de grond in en plaatst dan horizontaal vurenhouten planken onder elkaar. Zo maak je een unieke schutting! Uiteraard heb je hiervoor goed gereedschap nodig. Bij bijvoorbeeld Mastertools.nl vind je alles wat je nodig hebt!

En als laatste nog 9 tips voor de perfecte staycation

Die lekkere luie weken thuis moeten natuurlijk echt aanvoelen als een vakantie. Dus om ervoor te zorgen dat de neuzen van het hele gezin dezelfde kant op staan, is het handig om wat regels op te stellen:

1. De mobiele telefoons blijven uit (zeker tijdens het eten!)
2. Niet je e-mail checken, ook niet die van je werk
3. Geen computerspelletjes
4. De televisie blijft uit
5. De post opbergen en pas lezen na je vakantie
6. Laat de boel zoveel mogelijk de boel
7. Kook makkelijk of ga uit eten
8. Wasjes draai je pas weer als de vakantie voorbij is
9. Breng zoveel mogelijk tijd door met je gezin

Happy staycation to you!

Reacties