Foto: press_2013//vierkantemeter-tuin-kruiden-tuin.jpg

Tuinieren in 16 vakken met oogst als resultaat

Altijd al een tuin gewild maar alleen in het bezit van een balkon of terras? Of wel de grond maar nooit geweten hoe die wilde kruidentuin te beteugelen?

Altijd al een tuin gewild maar alleen in het bezit van een balkon of terras? Of wel de grond maar nooit geweten hoe die wilde kruidentuin te beteugelen? vierkante-meter-tuin.blogspot.com

Voor iedereen met weinig ruimte en voor iedereen die stap-voor-stap wil leren tuinieren is er nieuws: de Vierkante Meter Tuin. Leert het tuinstiel in 16 vakken.

 

Zelf groenten telen, kruiden uit eigen kweek of zomaar gezellige planten om tegenaan te kijken. Waar we steeds verder van de natuur leven wordt de behoefte aan dit soort basiszaken steeds groter. Tegelijk is de kennis teruggelopen. En is tijdgebrek een gegeven. BoerenBond/Welkoop, de landelijke winkels die een centrale rol innemen in het buitenleven, introduceren een nieuw fenomeen. Een tuin op 1 m2. En het is ongelofelijk wat daar allemaal mee kan. Met resultaten om van te smullen.

 

De minituin wordt gekocht in een houten bedding. Een simpel bouwpakket dat enkel in elkaar hoeft te worden gelegd. Dus zonder gespijker, geen gereedschap nodig. Eenmaal klaar liggen er 16 vakken. Die worden vol gestort met bemeste aarde en een toplaag van de speciaal ontwikkelde zaai- en oogstgrond, daarop het zaad van de te kweken planten naar keuze. Daarna simpel de handleiding volgen en voldoende water geven. Wie dat doet ziet eerst de zaailingen opkomen, dan het prille groen uitgroeien tot stevige plant. En wie voor groenten en kruiden kiest kan het resultaat zelfs proeven. Een prachtig proces om samen met kinderen te doen.

 

Geen tuin maar wel terras of balkon? Dan bieden kweekbakken uitkomst. Simpel de ultrarijke voedingsaarde (tuinaarde met exact de juiste mixture aan samenstelling en voeding) met zaad neerzetten kan ook. De stippellijn uitknippen, zaaien en de zak neerzetten en gebruiken als plantenbak. In alle gevallen handleiding volgen en succes verzekerd.

Advies verkoopprijzen: Vierkante Meter Tuin vanaf 19,95 euro.

Publicatiedatum: 21 december 2009

 

 

Reacties