Foto: 281998

MOSO Bamboo Products lanceert nieuwe outdoor collectie

Terrasplank Bamboo X-treme biedt duurzaam alternatief voor tropisch hardhout.

Terrasplank Bamboo X-treme biedt duurzaam alternatief voor tropisch hardhout.

Met de introductie van de outdoor collectie biedt MOSO een daadwerkelijk ecologisch en duurzaam alternatief voor steeds schaarser wordend tropisch hardhout voor buitentoepassingen.

 

Het eerste product in de outdoor collectie is Bamboo X-treme: CO2 neutrale bamboe terrasplanken die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsklasse. Duurzaam wonen kan vanaf nu worden doorgetrokken tot in de eigen tuin.

Duurzaam alternatief
Lodewijk Hoekstra, Nederlands bekendste tuinman (Eigen Huis & Tuin) is een voorstander van het gebruik van bamboe: ‘Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product. Door de enorme groeisnelheid (maximaal 1 meter per dag!) is reuzenbamboe al kaprijp na 5 jaar. Veel tropisch hardhout is nauwelijks meer voorradig en pas kaprijp na 100 jaar. Hierdoor zijn deze thermische behandelde bamboe terrasdelen een serieus alternatief voor duurzame toepassingen in de tuin. Daarnaast heeft dit product een mooie hardhout look waardoor er ook qua uitstraling geen concessies hoeven te worden gedaan’.

Gepatenteerd proces – uitstekende prestaties
Bamboo X-treme is een terrasdeel, gemaakt van in elkaar geperste bamboevezels. Door bijzonder hoge persdruk verkrijgt het materiaal een zeer hoge dichtheid. De bamboevezels hebben een speciale, door MOSO gepatenteerde, hitte (thermo) behandeling ondergaan waardoor het de hoogste duurzaamheidsklasse bereikt binnen de EU wetgeving (Klasse 1 volgens EN350-1, Klasse 0 volgens EN 152 en Klasse 4 volgens EN 335). Door deze productiewijze is Bamboo X-treme uitermate geschikt voor buitentoepassing. Tenslotte neemt door dit unieke procedé de hardheid en stabiliteit (krimp/zwel) van het materiaal sterk toe tot een niveau superieur aan de beste tropische hardhoutsoorten zonder dat dit ten koste gaat van het milieu: officieel carbon footprint onderzoek aan de TU Delft heeft aangetoond dat Bamboo X-treme CO2 neutraal is over de hele levenscyclus.

Geliefd buitenproduct
Michael van Houten, product manager Bamboo X-treme bij MOSO: 'De klant krijgt een zeer hoogwaardig product met daarbij een keur aan mogelijkheden. Zo kan deze kiezen tussen een glad of gegroefd (voor betere slipvastheid) oppervlak en tussen installatie met clips of schroeven (dwars door de plank). Tevens is er de keuze voor een onbehandelde of geoliede versie. Zoals elke hardhoutsoort zal Bamboo X-treme, als deze niet geolied wordt, bij blootstelling aan de weersomstandigheden vergrijzen, waardoor het een mooie, natuurlijke look verkrijgt.'

Meer informatie www.moso.eu

Publicatiedatum: 19 april 2012

Reacties
Anderen bekeken ook