Je eigen parkeerplaats


Het wordt steeds lastiger een parkeerplaats te vinden. Er rijden meer dan zeven miljoen auto's in Nederland. Hier komen dagelijks 200 auto's bij.

Naast het fileprobleem is het tekort aan parkeerplaatsen de grootste ergernis van de automobilist. Op dit moment is het dan ook bij veel bouwprojecten de vraag hoe er voldoende parkeerruimte gecreëerd kan worden. Veelgebruikte oplossingen voor het tekort aan parkeergelegenheid bij bijvoorbeeld appartementencomplexen zijn mechanisch parkeersystemen of parkeerbeugels. Hierdoor is men in staat de ruimte die er is efficiënter te benutten en is er altijd de zekerheid van een parkeerplaats voor de deur.

Mechanische parkeersystemen

Mechanische parkeersystemen zijn onderverdeeld in twee categorieën, namelijk halfautomatische en volautomatische systemen. Bij de halfautomatische systemen parkeren gebruikers zélf in en uit, bijvoorbeeld op een parkeerlift, een parkeerplatform of een combiliftsysteem. De meeste halfautomatische parkeersystemen zijn door middel van een sleutel of keycard te bedienen. Het ophalen van de geparkeerde auto gebeurt in omgekeerde volgorde. Bij volautomatische systemen wordt geheel computergestuurd geparkeerd. De parkeerplaatsen zijn via een entreeruimte bereikbaar. Hier wordt het gewicht en de afmeting van de auto bepaald. De wagen verplaatst zich vervolgens automatisch naar een beschikbare plek. Mechanische parkeersystemen hebben als voordeel dat ze een hoog gebruikerscomfort hebben en goed beschermd zijn tegen inbraak en vandalisme. Bovendien is het parkeergemak erg groot, in- en uitparkeren gebeurt altijd in de rijrichting en er is volop ruimte voor in- en uitstappen. Daarnaast heeft de bewoner van het appartement een gegarandeerde parkeerplaats.

Parkeerbeugel

Een andere veelgebruikte oplossing voor het parkeerprobleem is de parkeerbeugel. De parkeerbeugel kan zowel op betonvloeren, asfalt als op straatwerk worden gemonteerd. Tegenwoordig zijn de meeste parkeerbeugels automatisch bedienbaar. Deze beugels zijn vanuit de auto te bedienen en hebben als voordeel dat u geen last meer hebt van bevroren sloten, slecht weer en afgebroken sloten. Automatische parkeerbeugels kunnen op verschillende manieren werken. Zo zijn er beugels die werken op een accu, hierbij is geen bekabeling nodig. Ook zijn er parkeerbeugels die bij daglicht automatisch geladen worden, waardoor ze continu van stroom zijn voorzien. Daarnaast bestaan er ook automatische beugels die bediend worden met een handzender. Door een gepatenteerd veermechaniek is er geen vaste stroomaansluiting, accu of zonnecel nodig. Uiteraard zijn er ook nog steeds handbediende parkeerbeugels leverbaar.

Woningen met oprit

Heeft je woning een voortuin of oprit dan kun je deze natuurlijk gebruiken om je auto te parkeren. Als je dit doet, is het gebruik van keerwanden een logische optie. De keerwand kun je dan als markering aanbrengen. Ze worden ook veelgebruikt als element om een hoogteverschil aan te brengen in de tuin of voor een andere uitstraling te zorgen.

 

AANBEVOLEN

Tuintrend 3: alles voor een perfecte thuisblijf-vakantie in je eigen tuin

Waarom zou je nog op vakantie gaan als je ook gewoon thuis kunt genieten van het...

Tuinbank Helios Gardeluxe

Model Helios, luxe en comfortabele tuinbanken en hockers; weerbestendig, onderho...

Aluminium Tuinbank Zeus

Maak kennis met de unieke, weerbestendige en onderhoudsarme collectie aluminium ...

Trouwen in je eigen tuin? Hier moet je rekening mee houden

Oost west thuis best; steeds meer stellen die gaan trouwen willen dit in hun eig...

Tuinset Adonis Gardeluxe

Maak kennis met de luxe tuinset Adonis uit de exclusieve collectie van Gardeluxe...

DIY project: krijtbord of schoolbord voor in de tuin

Een leuke én makkelijke zelfmaker deze keer: een krijtbord of schoolbord voor i...

Advertentie