De bloemetjes buiten hangen

05 April 2015

Met kleurrijke zomerbloeiers als Petunia, Spaanse margriet, Fuchsia en Verbena wordt jouw terras of balkon deze zomer the place to be.


Zet ze in bakken op de grond en hang ze in bloembakken aan de reling van het balkon. En vergeet niet hanging baskets op te hangen. Daarmee benut je de ruimte optimaal en is je bloeiende paradijsje compleet.

Ideale hangplantjes

Wil je een waterval aan bloemen op je balkon of terras? Denk dan eens aan hanging baskets oftewel hangende tuintjes. Ideale zomerplantjes hiervoor zijn geranium (Pelargonium), Lobelia, Fuchsia, Petunia, mini-petunia (Calibrachao), Spaanse margrieten en Verbena. Ze hangen vrolijk tot ver in het najaar en er verschijnen continu nieuwe bloemetjes.

Kant en klaar of zelf doen

Bij het tuincentrum zijn er volop kant en klare hanging baskets verkrijgbaar. Het is een kwestie van ophangen en… genieten maar. Wil je er eentje zelf maken? Dat is heel eenvoudig. Zet de hanging basket eerst op een emmer zodat hij stevig staat. Bekleed de mand met een inlegvel van kokosvezels en maak inkepingen in de zijkanten. Vul de mand met grond en plant jouw favoriete zomerbloeiers. Begin met de hangplantjes aan de zijkanten die je via de inkepingen in het inlegvel in de grond zet. Beplant vervolgens de bovenkant en zet daarbij hangplantjes en lage planten langs de rand en in het midden een of meer planten die omhoog groeien.

Bloeigarantie

Om je hangend tuintje er optimaal uit te laten zien, zijn er drie eenvoudige trucs: 1. geef regelmatig water, 2. geef plantenvoeding en 3. haal uitgebloeide bloemetjes weg.

Tip: 10 mei is het Moederdag… Verras je moeder eens met een zelfgemaakte hanging basket!

Meer inspiratie en informatie over tuinplanten vind je op www.mooiwatplantendoen.nl.

Publicatiedatum: 5 april 2015

AANBEVOLEN

Brievenbus cortenstaal

Brievenbussen gemaakt van cortenstaal, levendig ro...

Alle ruimte voor een moestuin op je balkon met de HANGTUIN

Er is een trend overgewaaid uit Amerika: Stadstuin...

8 tips om betaalbaar af te koelen in je tuin of op je balkon

Met schaduwdoek, een opblaasbare jacuzzi, een mooi...

Brievenbus beton grijs

Deze betonnen brievenbussen met hardstenen uitstra...

12 stijltips voor een fantastisch balkon - ook voor de kleintjes!

Elk balkon, hoe groot of klein het ook is, kun je ...

Stopcontact paaltje tuin zwart

Een simpel maar fraai paaltje voor de stopcontacte...
Advertentie