Foto: 201708/Bloempotten-eyecatcher-interieur-1.jpg

Bloempotten als eyecatcher

Bloempotten zijn natuurlijk praktisch. Wanneer je bloemen in huis wilt zetten, zorgen de bloempotten ervoor dat je huishouden netjes blijft.

En in de tuin voorkomen bloempotten dat je elke week het onkruid moet schoffelen. Bloempotten hebben dus zo hun voordelen. En dat de ene bloempot mooier is dan de andere, is ook niet zo gek. Maar heb je er ooit weleens aan gedacht dat bloempotten nog veel meer kunnen zijn? De laatste jaren is de bloempot sterk in opkomst. Niet vanwege de praktische voordelen, maar vooral als eyecatcher in het interieur en in de tuin!

Binnenpotten voor elk interieur

Een mooie grote binnenpot werkt uitstekend als eyecatcher. Vaak wordt gekozen voor twee of drie grote bloempotten die als decoratie dienen. Soms werkelijk met mooie bloemen erin, maar vaker wordt er gekozen voor een grote vaste binnenplant of helemaal geen planten. Ook zelfstandig kunnen bloempotten prachtig dienen als eyecatcher. In het minimalistisch interieur worden bloempotten vooral vaak zelfstandig gebruikt, zonder planten. In het klassieke en het Scandinavische interieur wordt vaker gekozen voor een aantal kleinere vazen en bloempotten bij elkaar, bijvoorbeeld op een bijzettafeltje. In de industriële woonstijl zijn metalen en houten bloempotten populair (vooral grote maten), in de retro woonstijl ga je liever voor een aantal kleinere, felgekleurde bloempotten. Wil je de bloempot echt in het middelpunt stellen? Dan kun je ook eens denken aan LED-bloempotten, die een sfeervolle zachte verlichting uitstralen.

Buitenpotten in soorten en maten

Ook in de tuin worden steeds vaker bloempotten gebruikt. Het voordeel van bloempotten is dat je niet een hele border netjes hoeft te houden. Daarnaast groeit er weinig onkruid en kun je dat gemakkelijk tussen de planten vandaan halen. Bloempotten kunnen worden verzet, waardoor je tuin een wat meer flexibele inrichting krijgt. Vooral in de onderhoudsarme tuin zie je veel bloempotten met vrolijke bloemen. Ze dienen als eyecatcher om de tuin levendiger en gezelliger te maken. Ook in de moderne en minimalistische tuin zie je vaak grote bloempotten. Het is erg mooi om te kiezen voor een combinatie van dezelfde potten in verschillende maten. Zo krijg je een leuk, speels effect in de tuin. Kies voor bloemen die qua kleur goed passen bij de bloempotten en bij de rest van je tuin. Felgekleurde bloemen zijn vaak wel gezellig, maar niet echt sfeervol.

Bloempotten kunnen zowel binnenshuis als buiten in de tuin dienen als eyecatcher. Dat lukt natuurlijk niet wanneer je kiest voor de allergoedkoopste, simpele bloempotjes die je maar kunt vinden. Ga dus op zoek naar echte eyecatchers! Daarvoor kijk je eerst naar de stijl van je inrichting en je tuin. Welke stijl hanteer je daar? Zoek bloempotten die hier goed bij passen, zowel qua vorm als uitstraling. Let ook goed op het materiaal waar de potten van gemaakt zijn. Niet elke bloempot is geschikt om in de winter buiten te blijven staan. Natuurlijk zou het zonde zijn als jouw nieuwe eyecatcher de winter niet overleeft!

 

Reacties