Foto: 000Sandra/000-sfeerbeeld-zomer-tuin-balkon-betaalbaar-buitendouche-bron-Archiproducts.jpg

8 tips om betaalbaar af te koelen in je tuin of op je balkon

Met schaduwdoek, een opblaasbare jacuzzi, een mooie parasol of een ventilator, hou je je hoofd koel op warme zomerse dagen.

Sandra van Koningshoven

bron foto: Archiproducts 

In de winter verlangen we altijd weer naar het voorjaar en de zomer. ’s Ochtends een kop koffie in de ochtendzon, lekker buiten spelen, zonnebaden op het strand en tot in de late uurtjes buiten eten en borrelen. Heerlijk! Maar de warmte brengt ook wat ongemakken met zich mee. Op hele warme dagen is het dan ook verstandig (en fijn!) om voor verkoeling te zorgen.

Met deze 8 makkelijke tips, laten we je zien dat je dat op een goedkope manier kunt doen.

tip 1. Douchen doe je natuurlijk in je tuin

Ben je naar het strand geweest met je kids? Begeleid ze bij thuiskomst dan rechtstreeks naar de buitendouche. Dan heb je namelijk nooit meer dat vervelende zand overal in huis en je kleintjes zijn snel weer lekker fris en klaar om te gaan slapen. Een buitendouche aanleggen is relatief eenvoudig en niet heel duur. Dus wat houdt je nog tegen?

bron: ArchiExpo

bron: Fonq

tip 2. Schaduwdoek of bamboemat

Een overkapping in je tuin staat natuurlijk prachtig, maar het is wel iets waar je voor moet sparen. Met een schaduwdoek of bamboemat los je dat probleem in de tussentijd heel gemakkelijk op. Ze zijn namelijk goedkoop en heel eenvoudig te bevestigen. En ook belangrijk: ze staan superleuk!

bron: elle bron: pinterest

tip 3. Waterballet in de tuin, ook leuk voor papa en mama

Afgezien van een paar gezellige rode wangen, laten kinderen niet snel merken dat ze het warm hebben. Maar juist zij hebben echt bescherming nodig tegen de warmte. Water is dan de oplossing, want water is leuk! Laat ze rennen door de stralen van een tuinsproeier of laat ze spelen op een ‘watermat’. Allebei veilige manieren om af te koelen en ook erg leuk om zelf mee te doen. En de laatste maak je natuurlijk zelf. Hier lees je hoe je dat doet.

bron: bol.com

bron: a school of fish

tip 4. Jacuzzi’s voor iedereen!

Met een opblaasbare jacuzzi of hottub in je tuin, hoef je nooit meer op vakantie. Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Maar het geeft je in ieder geval wél het ultieme vakantiegevoel. Handig, want je blaast hem in het voorjaar op en in de winter gaat ie weer in de schuur. Jacuzzi's die uitermate geschikt zijn voor een kleine tuin dus. En ze zijn niet duur, dus je houdt zelfs misschien nog wat vakantiegeld over.

bron: theactivelifestore

tip 5. Laat die ventilator maar lekker waaien

Vind je airconditioning te duur? Dan is een ventilator een prima en veel goedkoper alternatief. En je kunt hele leuke vinden als je even online zoekt. Eigenlijk gebruiken we ventilatoren alleen maar binnen. Maar waarom ook niet buiten? Stel je eens voor… Ligbedje, parasolletje, lekker tijdschrift, koud sapje en een verkoelend briesje van je mooie ventilator aan je voeten. Zet er een paar flessen koud water voor en het voelt aan alsof de airco aanstaat. Of kies (wat luxer) voor een ventilator met vernevelaar. Dan is het net of er een koele nevel over je heen valt. Heer-lijk!

bron: tescoliving

bron: CTA Safety Rescue Products 

tip 6. Pimp je koelbox!

Als je nét helemaal perfect bent geïnstalleerd op je ligbedje, is het natuurlijk héél erg vervelend om op te moeten staan voor een koud drankje. Zorg daarom altijd voor een koelbox binnen een armlengte. Lekker lui! Maak er een mooie ombouw omheen en voilà, je strandbar aan huis is klaar!

bron: goodshomedesign

bron: pinterest

tip 7. Costa del Parasol

Van een terras dat vol staat met vrolijk wapperende parasols, krijg je gelijk een vakantiegevoel. Trakteer jezelf daarom vooral op een mooi exemplaar. Een parasol zorgt namelijk voor schaduw op warme dagen en staat harstikke zomers! En of je een appartement hebt met balkon of een huis met tuin, maakt niet zoveel uit. Er is er altijd één die bij je past.

bron: pinterest

tip 8. Huisdieren zijn cool

En de laatste, maar zeker niet de onbelangrijkste tip: verwen je hond, kat of konijn met een koelmat. Echt waar, juist zij hebben vaak veel last van de warmte. Een koelmat is goedkoop en je kleine viervoeters zullen je heel erg dankbaar zijn!

bron: zooplus

WEL LEKKER LUXE DOEN?

Met een terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van je tuin!

 

Reacties