Foto: hybride - onder kop

Altijd op vakantie in je eigen achtertuin met een hottub

Relaxen in een hottub is fijn en goed voor je gezondheid. Maar niet iedereen kan zich die luxe veroorloven. Of toch wel? Jazeker.

Sandra van Koningshoven

Hottubs zijn tegenwoordig namelijk in ontzettend veel soorten en prijsklassen te koop. Dat maakt de keuze niet makkelijker, dus wij zochten het voor je uit.

Hottubs van hout

Relaxen met respect voor het milieu doe je in een hottub die van top tot teen gemaakt is van natuurlijk materiaal: hout. En om de hottub op de perfecte temperatuur te krijgen, gebruik je natuurlijk geen stroom. Dat is veel te makkelijk. De man des huizes hakt hout voor de houtkachel - of vooruit, koopt het hout bij de bouwmarkt - en verwarmt de hottub hiermee tot een romantische privé spa. Kaarsjes aan en genieten maar.

De hybride onder de hottubs

Oké, het milieu is belangrijk. Maar je portemonnee natuurlijk ook. Een duurzame hottub is dan een goede keus, want die belast het milieu minimaal. De baden van dit type worden gemaakt van oersterk kunststof, dus die gaan lang mee. En als finishing touch wordt gekozen voor afwerking met gecertificeerd en onderhoudsvrij hout. Met zo’n Scandinavische look en de geur van smeulend hout uit de kachel, waan je je toch altijd op vakantie in je eigen achtertuin?

Hottubs voor de niet-zo-grote tuin

Heb je geen tuin van drie hectare? Dan kies je voor een inbouwmodel. Doordat deze hottubs (gedeeltelijk) in de grond worden geplaatst, lever je niet in op ruimte en oogt jouw tuin nog even groot. Een trapje is dan ook niet nodig. Je gaat gewoon op de houten rand zitten en laat je in het aangenaam verwarmde water zakken. Sommige hottubs zijn leverbaar met een geïntegreerd bubbelsysteem en Turbo Heater, waardoor je snel kunt relaxen na een lange werkdag.

En hottubs voor de niet-zo-grote portemonnee

Deze hottubs zijn stevig, hebben héél veel jets, zien er leuk uit en… zijn opblaasbaar. Dus op de momenten dat je je hottub niet gebruikt - als je bijvoorbeeld een tuinfeestje geeft - berg je hem gewoon op. Super handig! Maar waarom zou je dat eigenlijk doen? Een wijntje smaakt toch veel lekkerder als je in een warme hottub zit?

Retro look in een modern jasje

Dan bestaat er nog zoiets als de tijger onder de hottubs. Deze heeft het uiterlijk van een klassieke houten ‘original’, maar is volledig gemaakt van kunststof en voorzien van alle denkbare technische snufjes. The best of two worlds zou je kunnen zeggen. Deze hottubs zijn uitgerust met een ergonomische zit, verwarming, geïntegreerde verlichting en verstelbare jets. En ze zijn ruim, dus je kunt met maar liefst vijf personen heerlijk lang relaxen.

Zes dingen waar je op moet letten bij een hottub

1. aanwezige lasnaden in de binnenkuip
2. onderhoudsvrije afwerking
3. goed filtersysteem
4. ergonomische- en comfortabele zittingen
5. gunstig energieverbruik
6. goede isolatie

Gezondheidsvoordelen hottub

- lichaam en geest herstellen sneller van stress
- een gezonder uitziende huid
- ondersteunt bij het afvallen

Reacties