Hoog tijd om overtollig regenwater op te vangen en te gebruiken

Iedereen ervaart de gevolgen van klimaatverandering. Er vallen vaker zware regenbuien, met als gevolg overbelasting van het riool en ander wateroverlast.

Wat moet ik in mijn tuin met al dat water?

Aan de andere kant maakten we afgelopen zomer juist een lange periode van droogte mee, met kurkdroge tuinen tot gevolg.

Een gemiddeld tuinterras (ca. 40 m2) moet bij een zware regenbui al gauw zo’n 1600 liter water per uur afvoeren. Nu stroomt dat weg naar het riool of naar andere ongewenste plekken. Ben jij je er bewust van dat water wat in op jouw grond valt, jouw verantwoordelijkheid is?! Hoog tijd dus om overtollig regenwater van het dak, terrassen en aanbouwen, zoals veranda of tuinhuis, op te vangen en in drogere periodes terug te geven aan de grond. Maar hoe dan?

Als een spons in de grond

De ACO RainBloxx is eigenlijk net een grote spons die je in de grond aanbrengt. De elementen zijn gemaakt van stevig drukvast steenwol. De structuur van deze steenwol is zo open dat ze bij een flinke regenbui enorm veel water kunnen bufferen. Als het weer wat droger is, wordt het geleidelijk in de tuin opgenomen. De RainBloxx 60 en 200 kunnen 36 liter per element bufferen en de RainBloxx Line 600 wel 115 liter per element! Kijk voor inspiratie op www.aco-houseandgarden.nl

Goed voor het klimaat, goed voor de portemonnee

Dus de oplossing is: Het regenwater bufferen met ACO RainBloxx en later afgegeven aan de grond. Deze oplossing is goedkoper dan een aansluiting op het riool. Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee!

Hoe werkt de ACO RainBloxx