Eenvoudig en snel een prachtige border met onze borderpakketten

Borderpakketten zijn de ideale manier om je tuin meer kleur en sfeer te geven op een snelle manier.

Borderpakketten zijn de ideale manier om je tuin meer kleur en sfeer te geven op een snelle manier. Onze borderpakketten zijn zorgvuldig voor jou samengesteld met planten die goed bij elkaar passen. Kies borderpakketten met een bepaald kleurthema, zoals het paars-rood-roze borderpakket of kies voor heerlijke geuren in je tuin met het geurend borderpakket. Wij vertellen je meer over onze soorten borderpakketten en waarom het ideaal is voor jouw tuin!

Paars-rood-roze borderpakket

Wat is een borderpakket?

Een borderpakket is een samengesteld pakket met ieder 20 vaste planten die goed bij elkaar passen en mooi gecombineerd kunnen worden. Met één borderpakket creëer je een border van 3 vierkante meter. Bij het bestellen van een borderpakket ontvang je een schema waarin staat hoe je de border moet planten. Hierin wordt duidelijk hoeveel ruimte een plant nodig heeft en op welke plaats in de border deze het beste tot zijn recht komt. Zo creëer je ook zonder plantenkennis een prachtige border in je tuin. Natuurlijk ben je vrij om een creatieve invulling te geven aan de border in jouw tuin. Let er dan op dat je de hoeveelheid ruimte van een plant aanhoudt, dit betekent meestal dat de plant in de breedte groeit.

Kruiden borderpakket

Soorten borderpakketten

Bij Haagplanten.nl hebben wij een grote verzameling borderpakketten, zo zit er altijd iets voor jou tussen. De borderpakketten zijn samengesteld op de plaats in je tuin, de kleur, grondsoort, bloeitijd of functie. Wil je een leuk plekje maken voor je (klein)kinderen, kies dan voor het ontdekkingstuin-borderpakket of een borderpakket voor vlinders en bijen. Of geniet van de heerlijke kruiden met het kruiden-borderpakket of het thee-borderpakket.

Heb je een borderpakket nodig voor een specifieke plek in je tuin, kijk dan eens naar het schaduw-borderpakket of het zonnig-borderpakket. Of kies voor het borderpakket voor een natte bodem, of juist een droge bodem. Wil je een bepaalde sfeer uitstralen, dan kun je kiezen voor het cottage-borderpakket, prairie-borderpakket of mediterrane borderpakket voor een zomers gevoel in je tuin. Zelfs als je van een border wil genieten zonder het veel te moeten bij houden zijn onze borderpakketten geschikt! Kies dan voor het onderhoudsarm borderpakket of het onderhoudsarm pasteltinten borderpakket.

Cottage borderpakket

Borderpakketten combineren

Borders zijn in iedere tuin anders, je kunt een kleine border maken maar ook een hele grote. Het kan dan voorkomen dat je aan één borderpakket niet genoeg hebt. Je kunt ervoor kiezen om hetzelfde borderpakket 2 keer te kopen of om borderpakketten met elkaar te combineren. Laat je creativiteit de vrije loop. Let er hierbij wel op dat de planten ongeveer dezelfde standplaats- en bodemeisen hebben.

Onderhoudsarm pasteltinten borderpakket

Er zijn op onze webshop 36 soorten borderpakketten beschikbaar. Zo zit er altijd een borderpakket tussen dat past bij jouw wensen!