Foto: U-element-tuin

Betonnen u-elementen in je tuin: wat kun je ermee?

Wil je een stijlvolle border in je tuin of langs je oprit? Met betonnen U-elementen lukt dit je in een handomdraai.

Guido van Loon

Ga je je tuin opnieuw indelen? Een u-element van beton is dan zeker een uitkomst. Je hebt namelijk keuze uit diverse u-elementen en deze zijn op vele verschillende manieren toe te passen.

Waarom beton?

Beton is natuurlijk supersterk en kan daarom ook tegen een stootje. Erg handig voor in je tuin dus. Bovendien past beton vaak prima in een tuin, het zorgt voor een mooi contrast met je planten en bloemen. Daarnaast is beton natuurlijk ook erg duurzaam, dus je bent direct weer voor jaren klaar.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het leuke van de betonnen u-elementen is dat je er zoveel verschillende kanten mee op kunt. Alles wat jij wil in je tuin is mogelijk. Je kunt ze bijvoorbeeld ingraven en als afbakening of ophoging gebruiken voor een border, bloembak, muurtje, traptreden of vijverrand.

Onderdeel van het groen

Wil je planten en bloemen echt goed laten uitkomen in je tuin? Kies dan voor verhoogde U-elementen. Hiermee komen je planten nog beter tot hun recht. Het is bovendien erg eenvoudig om ieder seizoen plantjes en bloemen te planten die horen bij die tijd van het jaar. Zo creëer je elk jaargetijde weer een nieuw uiterlijk voor je tuin. Ben je toch niet helemaal fan van de betonlook in je tuin? Dan kun je er ook voor kiezen de betonnen elementen te laten begroeien met klim- of hangplantjes. Hierdoor 'verdwijnen' op den duur de betonnen elementen.

Andere elementen

Wil je variëren met de elementen? Dan kun je ook kiezen voor L- of trede-elementen. Zo kun je helemaal iets bijzonders van je tuin maken. Met deze bewust gecreëerde hoogteverschillen geef je je tuin echt uitstraling. En soms is het gewoon noodzakelijk het hoogteverschil te overbruggen, bijvoorbeeld in het geval van een trap in je tuin. Hier lenen de verschillende elementen zich prima voor. Zo kun je de 'warmte' van je tuin enorm vergroten.

Reacties