Foto: tuin-accessoires

6x items die je niet kunt missen in de tuin

Vooral in het voorjaar en de zomer is de tuin een fijne plaats. Je kunt er genieten van het mooie weer en lekker buiten zijn.

Misschien ben je dol op zonnebaden, of spelen jouw kinderen zo heerlijk in het gras. Wil jij checken of je tuin alweer klaar is voor de komende lente? Deze 6 items kun je niet missen in de tuin!

1. Comfortabele tuinmeubels

Als de tuinmeubels niet comfortabel zijn, heb je al snel de neiging om binnen op de bank te ploffen. Niet doen! In plaats daarvan ga je op zoek naar comfortabele tuinmeubels. Ga bijvoorbeeld een mooi loungeset kopen. Een loungeset is net even wat luxer en comfortabeler dan een simpel set van tafel en stoelen. Het is er een ideaal moment voor, want het nieuwe assortiment tuinmeubelen voor het nieuwe jaar is weer extra uitgebreid.

2. Goede zonwering

Je wilt in het vroege voorjaar van elk zonnestraaltje genieten. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk niet fijn als de zon te warm wordt. Dus kies je voor een goede manier om uit de zon te zitten. Schaf bijvoorbeeld een mooie parasol aan of kies voor een schaduwdoek. Zorg ervoor dat je altijd een koel plekje hebt om comfortabel in de tuin te zitten.

3. Gezellige planten

In de tuin zitten is genieten van de buitenlucht. Daar horen natuurlijk ook planten bij! Maak de tuin gezellig door een mooie border te planten. Wil je een tuin met zo weinig mogelijk onderhoud? Dan kies je voor planten in bloempotten op je terras. Veel grote tuinplanten laten zich uitstekend in een pot plaatsen. Zo heb je weinig werk, geen onkruid en toch mooie planten om van te genieten.

4. Een plekje voor huisdieren

Heb je huisdieren? Dan moeten die in de zomer ook naar buiten kunnen. De meeste zoogdieren (knaagdieren, katten, honden) hebben net zoveel behoefte aan daglicht als mensen. Zorg dus dat je buiten een plekje voor ze hebt. Natuurlijk zorg je ervoor dat je huisdier niet zomaar weg kan lopen of de tuin kan beschadigen. Buitenshuis hebben de dieren ook schaduw nodig als het warm is. Een ren of buitenhok is dan het prettigst.

5. Speeltoestellen voor kinderen

Als je kinderen hebt, wil je natuurlijk graag dat ze lekker buitenspelen. Dat is gezond en bovendien ook wel lekker rustig. Je hoeft niet je hele tuin te verbouwen tot een grote speelplaats. Maar het is wel fijn voor je kinderen als ze iets hebben om mee te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een leuke glijbaan of een schommel. Een trampoline in de tuin werkt ook heel goed om kinderen urenlang bezig te houden. Denk daarbij wel aan de veiligheid: gebruik een veiligheidsnet of graaf de trampoline in in de grond, zodat je kinderen er veilig op kunnen springen.

6. Gezellige decoraties

Je gaat alleen in de tuin zitten als het er ook een beetje gezellig uitziet. Dat kun je vrij gemakkelijk realiseren door gebruik te maken van decoraties. Hang bijvoorbeeld mooie schuttingdecoraties op. Style je loungeset en maak het echt gezellig met behulp van wat extra planten. Er zijn heel veel tuindecoraties te vinden waarmee je je tuin op een eenvoudige manier een stuk gezelliger en mooier kunt maken.

In het voorjaar begint het buitenleven weer. Je gaat weer genieten van het zonnetje. Heb je kinderen of huisdieren, dan is het goed als die ook vaak genoeg buiten komen. Met deze 6 onmisbare items voor in je tuin, maak jij je tuin geschikt voor het hele gezin.

Reacties