string(1) "p"

Fundering Tuinhuis

Heeft u plannen om dit voorjaar de tuin uit te breiden met een houten tuinhuis of misschien zelfs om een eigen tuinhuisje te bouwen?

Schroeffundering tuinhuis

Heeft u plannen om dit voorjaar de tuin uit te breiden met een houten tuinhuis of misschien zelfs om een eigen tuinhuisje te bouwen? Dan is een goede fundering natuurlijk onmisbaar. Zonder stevige fundering zal uw zelfgebouwde tuinhuis al snel gaan verzakken. Zonde van uw werk en tijd, zeker omdat het aanleggen van een goede fundering helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Een schroef fundering is snel en gemakkelijk aan te leggen in uw tuin. Graven of beton storten is niet nodig, waardoor de bodemomgeving van het schroef fundament niet zal worden beschadigd. Geluidloos wordt de schroef fundering voor uw tuinhuis in de grond gedraaid, waarna er geen verdere schade aan uw tuin zal zijn en sjouwen met zware betonblokken overbodig wordt.

Met onze schroef funderingen kunt u ook uitstekende blokhut funderingen maken. Een blokhut kan een geweldige aanwinst zijn voor de tuin, mits het een goede fundering heeft. Als u kiest voor een houten tuinhuisje of blokhut vanwege het milieuvriendelijke karakter van het hout, wilt u uiteraard ook een verantwoorde keuze maken voor de fundamenten. Schroef funderingen beschadigen de omliggende grond niet, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor milieuvriendelijke houtbouw.

De schroef fundering is veelzijdig toepasbaar, ook als u uw blokhut of tuinhuis op kleigrond of veengrond bouwt. Meer informatie over de juiste fundament keuze vindt u op onze belastingtabel pagina.

Zeker ook niet onbelangrijk, is dat de schroef fundering voor tuinhuis of blokhut van Jonkers verplaatsbaar en herbruikbaar is, waardoor onze tuinhuis fundering niet alleen tijd bespaard, maar ook kosten. Een schroef fundering voor uw tuinhuis is dus zowel een verstandige als een voordelige keuze.

Belastingtabel schroeffunderingen

Belastingtabel als leidraad bij fundamentkeuze

De waarden in de belastingtabel zijn door Krinner Schraubfundamente GmbH zelf proefondervindelijk vastgesteld in een halfvaste draagkrachtige bodemstructuur.

Deze tabel wordt in de regel als leidraad gebruikt om tot een bepaalde fundamentkeuze te komen. Het beste advies kan echter worden verstrekt indien op de montagelocatie een aantal trekproeven worden uitgevoerd. Met de gegevens die worden vastgesteld kan een vrij nauwkeurige voordimensionering worden geadviseerd t.a.v. het type en het benodigde aantal schroeffundamenten.

Deze voordimensionering dient vervolgens door een constructeur constructief te worden doorgerekend om de statische berekening veilig te stellen.

Fundamentkeuze is afhankelijk van:

  • bodemstructuur (zand, klei, zand/klei, repac, veengrond). Indien mogelijk bodemsondering overleggen
  • het te plaatsen object. Indien mogelijk ontvangen wij graag tekeningen van de te plaatsen constructie(s)
  • belastinggegevens. Wat is de totale statische puntbelasting per afsteuningspunt. Graag rekenwaardes overleggen dus inclusief veiligheidsfactor

klik hier  voor de belastingtabel: