Foto: 2014/buitenhaard-pizza-oven-blokmeubel-interieurontwerpers-webshop.jpg

Buitenhaard en biertafel van BLOKmeubel

Maurice Blok (41) en Anke van Gestel (35) zijn de twee enthousiaste ontwerpers achter het Eindhovense BLOKmeubel. Onder meer een buitenhaard en biertafel.

Ze noemen zich zelfproducerende interieurontwerpers en hebben als motto: 'wij kunnen alles maken, niets is onmogelijk'. In de 10 jaar dat ze bezig zijn hebben Maurice en Anke dan ook een indrukwekkend oeuvre opgebouwd: van meubels tot maatkeukens, van complete interieurs tot losse woonaccessoires. Met twee outdoor-items staan ze dit jaar op Bloem & Tuin in het Brabantse Nuenen; het grootste openlucht-event van de Benelux, dat plaatsvindt van 18 tot en met 27 juli.De stijl van BLOKmeubel kan het beste omschreven worden als design zonder overbodige opsmuk; puur, eerlijk en robuust. Het duo heeft in het Eindhovense TAC (Temporary Art Centre) een volledig uitgeruste werkplaats mét volautomatische CNC-frees. Maurice en Anke zijn beiden ambachtelijk meubelmaker en gespecialiseerd in houtbewerking. In metaal vond Maurice een tweede passie; van messing en koper tot cortenstaal en rvs. 'Wij zijn echt makers. Wat we ontwerpen, willen we ook zelf maken’, vertelt Maurice. 'Van 2D naar 3D, gewoon met onze eigen handen in onze eigen werkplaats. We werken vanuit de materie en constructie en die willen we ook laten zien. Daarom verstoppen we onze ontwerpen niet onder lagen verf of fineer. En gaat het functionele altijd vóór op het decoratieve.'

BLOKmeubel - buitenhaard

Een van de meest populaire ontwerpen is de buitenhaard annex pizza-oven. Een houthaard, optioneel met bijpassende pizzaoven of woktop, gemaakt van duurzaam cortenstaal. Deze tuinhaard geeft niet alleen een behaaglijke warmte, maar je kunt er dus ook op koken of pizza's in bakken. Dankzij een ingenieuze constructie van bouwen en vouwen, zijn alleen de scharnieren gelast, de overige stalen delen steken als een bouwpakket in elkaar. In drie verschillende formaten.

BLOKmeubel - biertafel

Ook stoer, simpel en sympathiek zijn de Biertafels, ontworpen door BLOK i.s.m. beeldend kunstenaar Ruben Olislager. Er is keuze uit twee lijngravures: een roosmotief of Girl with Gun. De tafelbladen zijn gemaakt van oude steenschotten en staan op een robuust, inklapbaar stalen onderstel. Om het hele jaar door lekker lang aan te tafelen; buiten of binnen.

Webshop BLOKmeubel

Zowel de pizza-ovens als de biertafels zijn te koop in de nieuwe webshop van BLOKmeubel: www.blokmeubel.nl/shop.

Publicatiedatum: 15 juli 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties