Foto: kunstgras-tuin-

Veelgemaakte fouten bij het aanleggen van kunstgras

Kunstgras aanleggen in je tuin is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt best wat voorbereiding om ervoor te zorgen dat je kunstgras perfect is aangelegd.

Er worden namelijk nog veel fouten gemaakt bij het zelf aanleggen van kunstgras. Toch zijn er een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden en die jou erbij kunnen helpen om het perfecte kunstgrasgazon te krijgen. Wij zetten veelgemaakte fouten op een rij en bespreken de tips om dit in de toekomst te kunnen voorkomen.

Slechte kwaliteit

Tja, het spreekt natuurlijk een beetje voor zich. Als je kunstgras koopt van slechte kwaliteit, kun je niet verwachten dat je het perfecte kunstgrasgazon krijgt. Kunstgras van slechte kwaliteit is namelijk een stuk minder mooi, waardoor je niet snel tevreden zal zijn. Kies daarom niet direct voor het goedkoopste product, kies voor kwaliteit. Er zijn verschillende soorten kunstgras, dus voordat je kunstgras koopt is het verstandig om deze soorten eens goed te bestuderen!

Slechte ondergrond

Een veelgemaakte fout bij het aanleggen van kunstgras is dat er gebruik wordt gemaakt van een slechte ondergrond. Dit is absoluut niet fijn, want op deze manier kan het zo zijn dat de ondergrond gaat zakken als je er gebruik van maakt. Een goede ondergrond is dus van groot belang.

Snijden van kunstgras

Het snijden van het kunstgras is een klusje dat nauwkeurig moet worden uitgevoerd. Het is namelijk belangrijk dat je het kunstgras precies passend snijdt. Als je zelf aan de slag wilt met het aanleggen van kunstgras, kan dit klusje nog best tegenvallen. Het is in ieder geval verstandig om kunstgras op een iets grotere maat te kopen dan nodig en om een scherp mes te gebruiken.

Bezanden van de kunstgrasmat

Iets dat vaak fout wordt gedaan na het aanleggen van het kunstgras, is het bezanden van de kunstgrasmat. Dit is echter wel belangrijk, want het zorgt ervoor dat de sprieten van het kunstgras mooi rechtop kunnen blijven staan. Door de kunstgrasmat te bezanden ontstaat er een extra stevigheidslaag en kan het kunstgras mooi op z’n plek blijven liggen.

Kunstgras kopen

Bovenstaande fouten zijn slechts enkele voorbeelden, bij het aanleggen van kunstgras kan er nog veel meer misgaan. Het kan dan ook een lastige klus worden als je dit zelf wilt gaan doen. Mocht je er zeker van willen zijn dat jij het perfecte kunstgrasgazon krijgt, is het een aanrader om te kiezen voor kunstgras met aanlegservice. Je raadt het al, als je hiervoor kiest wordt het kunstgras op een professionele manier aangelegd. Als je kunstgras laat aanleggen door kunstgrasspecialisten, heb je in ieder geval de zekerheid dat dit op een goede manier gebeurt. Dit kan jou enorm veel tijd en moeite besparen. Bovendien hoef je jezelf in dit geval niet meer druk te maken om slechte kwaliteit, een slechte ondergrond, het snijden van het kunstgras en het bezanden van het kunstgras. Er staat jou in dit geval echt maar één ding te doen: genieten van jouw mooie kunstgrasgazon!

Reacties