Foto: press_2013//husqvarna-automatische-grasmaaier-automover.jpg

Automatische grasmaaier mag gezien worden

Bijna een op de drie Nederlanders zou het ideaal vinden wanneer ze nooit meer zelf hun gras zouden hoeven maaien.

Bijna een op de drie Nederlanders zou het ideaal vinden wanneer ze nooit meer zelf hun gras zouden hoeven maaien.

Ruim tien procent weet niet dat die mogelijkheid daadwerkelijk bestaat, en veel anderen vragen zich of er niet te veel nadelen aan zitten wanneer je een automatische grasmaaimachine in je tuin zet. Met vier nieuwe kleuren designkappen die geïnspireerd zijn door de natuur, geeft Husqvarna aan dat Automowers in meer opzichten gezien mogen worden. De maaiers zijn bepaald geen 'speeltjes' maar serieuze hulptuiniers die de eigenaars erg veel tijd besparen. En nu zelfs in de tuin een 'design statement' mogen maken.

 

Afhankelijk van de grootte van het gazon, is de gemiddelde Nederlander bijna elke week in het maaiseizoen steeds ruim drie kwartier bezig om zijn gras te maaien, zo blijkt uit een representatief onderzoek van FlyCatcher onder ruim 550 Nederlandse tuinbezitters. Hoewel na afloop van dat maaien vooral de tevredenheid overheerst dat het gazon er weer netjes bij ligt, zit lang niet iedereen op dit wekelijkse klusje te wachten. De vele uren werk die dit bij elkaar kost, zou men toch graag anders willen besteden. En ook de pijnlijke rug of zere armen kunnen de grasmaaiende tuinliefhebbers missen als kiespijn.

Markant

Dankzij een nieuwe serie van vier designkappen kunnen de Automowers (modellen 230ACX en 220AC) geheel worden aangepast aan de wensen van de gebruikers. Standaard heeft de automatische grasmaaier een zwarte kap; nu kan echter ook worden gekozen voor de kleuren wit (lucht), oranje (vuur), blauw (water) en bruin (aarde); alle in een zeer trendy metallic versie. Dat zorgt ervoor dat de Automower een markant onderdeel van de tuin wordt, waar je graag naar kijkt. En voor dat kijken heeft de tuinbezitter voortaan alle tijd: gemiddeld bespaart hij zich immers vele uren grasmaaien per jaar.

Altijd een mooi gazon

De Automowers van Husqvarna maken resoluut een eind aan de genoemde ongemakken. Veel van de ondervraagden erkennen dat ook. Zo zou 15 procent het fijn vinden wanneer er altijd een mooi gazon ligt, ook als het langere tijd heeft geregend. De apparaten gaan bij regen­achtig weer namelijk gewoon door, en door hun lage gewicht wordt het gazon daarbij niet beschadigd. Toch brengen de geënquêteerden ook bezwaren in, die echter niet op waarheid berusten. De Automowers maken immers geen lawaai, zijn geschikt voor vrijwel iedere tuin en het installeren en gebruiken van de apparaten is erg eenvoudig.

Automowers hebben geen grasopvangbak, maar mulchen het afgesneden gras: ze snijden het in zeer kleine stukjes verspreiden het direct weer over het gazon. Dit zorgt voor perfecte mest en bespaart per 100 vierkante meter gazon ruim 200 kilo grasafval per jaar. Ook zijn de Automowers van Husqvarna zeer energiezuinig. Wie kiest voor de Automower Solar Hybrid met zonnepaneel, is per jaar niet meer dan een paar tientjes aan stroomkosten kwijt.

De designkappen voor de Automowers van Husqvarna zijn verkrijgbaar bij Husqvarna-dealers voor een consumentenadviesprijs van € 199,-. Meer informatie en dealeradressen zijn te vinden op www.husqvarna.nl.

Publicatiedatum: 22 april 2010

Reacties