Foto: 2020/Geavanceerde-robotmaaier-gazon-husqvarna.jpg

Geavanceerde robotmaaier voor klein gazon

Wie denkt dat Automowers uitsluitend geschikt zijn voor grote gazons heeft het mis! Husqvarna, uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower 305.

Deze is speciaal ontwikkeld voor kleine gazons en heeft net als zijn grote broers geavanceerde functies. De 305 zorgt voor eersteklas maaiprestaties op gazons met een oppervlakte tot 600 m2.

Zorgeloos

De machine beschikt over dezelfde krachtige en slimme functies als van de andere Husqvarna Automowers. De hellingsregeling zorgt dat de maairobot ook heuvels (tot 40%) aan kan en de ecomodus verlaagt het energieverbruik, waardoor de maaier minder vaak naar het laadstation hoeft. De functie Systematic Passage Mowing loodst de maaier automatisch door smalle doorgangen. Dat lukt bij robotmaaiers van veel andere aanbieders niet. Voor een zorgeloze werking is de machine uitgerust met een weertimer die het aantal maaibeurten automatisch aanpast aan de groeisnelheid van het gazon. Deze robotmaaier is ook voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat een bevroren gras wordt gemaaid en beschadigd. Daarnaast beschikt de maaier over functies als een botssensor en een automatische maaistop bij het optillen van het apparaat. Een pincode maakt diefstal zinloos.

Veilig voor egels

Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid in tegenstelling tot andere robotmaaiers die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten. Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen.

Smart

Met de app Automower Connect kun je de robotmaaier met de smartphone bedienen waar ter wereld je je ook bevindt. Zo zie je de actuele status en locatie, kun je aansturen (starten, pauzeren en parkeren) en pas je de maaihoogte aan. Automower Connect is te integreren in verschillende 'smart home'-diensten zoals Apple Home en IFTTT. Daarmee is ook spraakbediening mogelijk met bijvoorbeeld Alexa en Siri.

De Automower 305 is sinds februari 2020 verkrijgbaar in verschillende kleuren bij Husqvarna-dealers en online via www.husqvarnadealers.nl.

Verkoopadviesprijs: € 1.099 (introductieprijs t/m 31 mei 2020, normaal: € 1.199).

Reacties