Partner

Royal Grass Kunstgras

Royal Grass staat voor perfectie. Of het nu gaat om de kwaliteit van de producten, de kennis van de specialisten of de manier waarop wordt geprobeerd het kunstgras te verbeteren: iedere dag streeft men bij Royal Grass naar kunstgras van de beste kwaliteit. Royal Grass kunstgras is dan ook stevig, milieuvriendelijk en tegelijkertijd het meeste natuurlijke kunstgras op de markt.

Extra comfort onder kunstgras

Soms is het gewenst om een schokabsorberende ondergrond onder uw kunstgras te plaatsen. Let op bij de keuze van deze laag om plooien van het te voorkomen.

Plooien door schuimlaag onder kunstgras

In sommige gevallen kan het nodig zijn een schokabsorberende ondergrond onder uw kunstgras te plaatsen. Het is daarbij belangrijk dat u kiest voor de juiste onderlaag. Een te lichte schuimlaag kan er namelijk voor zorgen dat het kunstgras gaat plooien. Dit gebeurt vooral bij hoge temperaturen of bij grote temperatuurschommelingen.

Dit plooien ontstaat doordat er een verkeerd soort schuim is gebruikt. In alle onderzochte gevallen ging het om schuim van PUR-vlokken. Dit soort schuim wordt normaal gesproken gebruikt voor verpakkingen en akoestische doeleinden. Doordat het schuim een zeer lage dichtheid heeft (slechts 150 tot 200 kilo per kubieke meter) zit er veel lucht in. Hierdoor is dit type schuim erg gevoelig voor krimp en rek bij hogere of lagere temperaturen. Daarnaast heeft dit type schuim een ruwe structuur, waardoor het zich als klittenband hecht aan de onderkant van het kunstgras. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras met het schuim meebeweegt wanneer het uitzet of krimpt.

Lees ons blog over hoe u de juiste keuze kunt maken.

Meer lezen over
'Extra comfort onder kunstgras'?

meer van deze professional

Droogte: tuinen steeds minder groen

Onderzoekers van de Wageningen Universiteit vrezen dat ...

Kunstgras Balkon

Kunstgras is de perfecte basis voor uw balkon. Weg met ...

Natuurlijk kunstgras

Uiterst natuurgetrouw doordat deze fraai kroest, en zal...

Toon alle 18 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.