Architect kiest kunstgras

Architect kiest voor Royal Grass XL, een schitterend kunstgras met extra lange grassprietjes. Die geven het gazon een heerlijk zachte en weelderige look.

Kunstgras en architectuur: een schitterende combinatie

Met de juiste knowhow kan kunstgras zelfs de grootste uitdagingen en moeilijkste plekken aan. Dat bleek nog maar eens vorige week tijdens de aanleg van Royal Grass kunstgras rondom en in een prachtig ontworpen villa. Voor het project moesten de nodige hindernissen overwonnen worden, maar het resultaat mag er dan ook best wezen.

Royal Grass XL

 De architect koos hier voor Royal Grass XL, een schitterend kunstgras met extra lange grassprietjes. Die geven het gazon een heerlijk zachte en weelderige look. Voor de installatie kon starten moest de eerste hindernis echter overwonnen worden en dat was de hoge, stalen omheining rondom de villa. Het kunstgras en de benodigdheden werden daarom met een kraan over de omheining getild.

Schuine helling

Een van de grootste uitdagingen van het project was dat het kunstgras ook een hellend vlak moest overbruggen. De tuin op het gelijkvloers loopt namelijk via een schuine helling met trap verder naar het terras dat zich ter hoogte van de eerste verdieping bevindt. Dankzij het kunstgras vormen de tuin, de trap en het terras nu een mooi, uniform geheel. De trap is bovendien naadloos verwerkt in het gazon. Vanaf het terras loopt het kunstgras vervolgens ook verder door in de badkamer.

Binnen en buiten worden één

De badkamer heeft een groot schuifraam dat uitgeeft op het terras en dat tijdens de zomer volledig geopend kan worden. Door het grote raam en doordat het kunstgras doorloopt in de badkamer, vormen de binnen- en buitenruimte een prachtig geheel. Het samenspel tussen het kunstgras in de badkamer en het kunstgras op het terras zorgt bovendien voor een heerlijk buitengevoel.