Foto: 2015/Lobbes-trampolines.jpg

Alvast voor het warme weer, leuk buitenspeelgoed

Sinds een paar jaar zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuinen, trampolines!

Dat is niet zo heel raar, want wat is er nu heerlijker voor kinderen dan een middagje springen en salto’s maken. En laten we eerlijk zijn, we zien onze kids toch liever buiten aan het ravotten dan eeuwig achter een computer? Trampoline springen is goed voor hun gezondheid en conditie, tel daarbij op het spelen in de buitenlucht en je hebt het ideale speelgoed.

Gezondheidsvoordelen van trampoline springen

Kinderen vinden het springen op een trampoline gewoon leuk en geven niet veel om de gezondheidsvoordelen. Lekker als een ware circusartiest salto’s maken en kijken wie er het hoogst kan springen. Heb je eenmaal een trampoline in je tuin staan, dan zijn je kinderen er waarschijnlijk niet vanaf te slaan. Ze kunnen er een hele middag met of zonder vriendjes/vriendinnetjes zoet mee zijn. Zij hebben de middag van hun leven en ze werken aan hun conditie. Twintig minuten springen per dag voldoet voor een topconditie! Helaas komen er steeds meer te dikke kinderen in Nederland. Dat probleem is echt niet opgelost met elke middag een kwartiertje springen, maar ter voorkoming van overgewicht is beweging wel noodzakelijk. Andere voordelen van het springen zijn het versterken van de spieren en het verbeteren van de coördinatie. Voor kinderen in de groei zeer belangrijk.

Kies voor een kwaliteitstrampoline

Je wilt uiteraard jaren plezier hebben van je trampoline. Hij moet tegen ons Nederlandse weer kunnen en niet van één spatje regen gaan roesten. Een goede keus is de GOS trampoline 396 Mega Flas. Een scherp geprijsde kwaliteitstrampoline met een krachtig veersysteem en - heel belangrijk - extra stabiele steunen. Zowel de veren als het frame zijn gegalvaniseerd, dat wil zeggen dat er geen roestvorming plaats vindt na een regenbui.

Verlangen jij en je kinderen ook zo naar zon en warmte en lekker naar buiten? Misschien een goed idee om in deze donkere maanden alvast een stukje zomer in je tuin te halen met het plaatsen van een trampoline. Een knipoog naar hopelijk veel warme buitenspeeldagen.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties