Foto: 2017-12/bbq-organiseren.jpg

Tips voor een geslaagde BBQ

Een BBQ organiseren is leuk, maar vaak ook aardig wat werk. Je moet tenslotte aan allerlei dingen denken.

Wat voor soort BBQ, welk eten en vooral ook: hoeveel moet je eigenlijk in huis halen? BBQ Kampioen helpt je op weg met een aantal handige tips.

Tip 1: kies de juiste BBQ

Een geslaagde BBQ begint met een goede basis, oftewel: kies de juiste barbecue. Want je staat er misschien niet bij stil, maar de ene BBQ is de andere niet. Ga je voor de authentieke smaak van een kolen barbecue of voor het gemak van een gasbarbecue die ook voor grote groepen geschikt is? Of toch voor de show en smaak van een slinger BBQ? Bekijk de verschillende opties en kies de perfecte barbecue.

Tip 2: wat ga je eten?

Eerlijk is eerlijk, een BBQ draait om eten toch? Je wilt dus wat lekkers voorschotelen. Als je niet zeker weet wat iedereen lekker vindt, speel je best op veilig met gemengde BBQ pakketten. Met een combinatie van vlees, vis en salades kun je nooit veel verkeerd doen toch? Binnen deze pakketten heb je nog volop keuze. Ga je voor klassiekers zoals hamburgers, biefstuk en zalm of ook voor meer exclusieve soorten zoals picanha of tilapiasteak? En vergeet natuurlijk het brood en de sausjes niet.

Tip 3: hoeveel eten moet je kopen?

Hoeveel eten heb ik nodig voor de barbecue? Dat is de vraag die we vaak krijgen. Hiervoor kun je de volgende richtlijn aanhouden:
Vlees en vis: 400 – 500 gram per persoon
Salade: 250 gram per persoon
1 stokbrood per 4 personen

Tip 4: alles zelf doen of gemak?

Een BBQ kan een hoop werk zijn, maar dat hoeft niet. Zo heb je tegenwoordig volop mogelijkheden variërend van enkel een BBQ bestellen tot het inhuren van een braadmeester. Zeker bij de laatste optie geniet je van een van A tot Z geregelde BBQ. Daarnaast biedt bijvoorbeeld BBQ Kampioen een service waarbij we niet alleen al je BBQ, eten en servies komen brengen, maar deze de volgende dag ook weer ophalen. Zo blijf jij niet zitten met een hoop afwas en kun je zowel voor, tijdens als na lekker genieten van een relaxte BBQ.

Tot zover onze tips. We wensen je een top BBQ toe!

Reacties