Foto: klik-keuken-oneQ-outdoor-cooking-buitenkeuken

Klik-keuken oneQ

Nieuwste sensatie in outdoor cooking: klik-keuken oneQ.

Het idee is even simpel als geniaal. De oneQ is de eerste modulaire buitenkeuken die net zo makkelijk werkt als-ie eruit ziet. De verschillende modules zijn heel simpel aan elkaar te klikken, waardoor er voor elke buitenruimte een passende oneQ is. Barbecueën, bakken op een teppanyaki-plaat, grillen, snijden, koelen, wassen; zoveel smaken, zoveel modules, inbouwunits en accessoires. Altijd ready-to-cook, flexibel te combineren en (later) simpel uit te breiden. Klik, klaar en koken maar!

De oneQ is de nieuwe sensatie op het gebied van buiten koken en een smakelijk voorbeeld van Dutch Design: geen rare fratsen, geen overbodige poespas, maar een doordacht ontwerp waarbij functionaliteit en gebruiksgemak hand in hand gaan met flexibiliteit, hoogwaardige materialen en strakke vormen. Een Nederlands merk met wereld allure.

Eén systeem voor alles

Ontwerper van de oneQ is Jan Willem Marijnissen, zelf een fervent liefhebber van koken en het buitenleven. ‘Buiten koken is niet meer weg te denken uit het moderne leven. Samen lekker in de tuin of op het terras genieten van het buitenleven. Een mals stuk vlees op de barbecue, een goed glas wijn erbij en het onthaasten kan beginnen. Maar de één wil barbecueën, de ander bakken, vis roken of slow-cooken. Hoe fijn zou het zijn als er één systeem was waar alles mee kan?’ Het idee voor de oneQ was geboren.
En nu is het zover: de oneQ, het eerste systeem waarbij alle kooktechnieken gecombineerd kunnen worden. In de OneQ basismodule op Legs kunnen namelijk verschillende inbouw-units geplaatst worden: van barbecue tot teppanyaki-plaat. Er past zelfs een zogenaamd ‘keramisch ei in; bijvoorbeeld van Big Green Egg, Grill Dome of Monolith. Zo kunnen dus in één buitenkeuken meerdere kooktechnieken naast én na elkaar gebruikt worden.

Multifunctionele modules

Een grote tuin, royaal dakterras of juist een knus balkon; de oneQ betekent e´cht koken op maat. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en voorkeur van de gebruiker, kunnen er verschillende modules, functie-units en accessoires met elkaar gecombineerd worden; van fijne barbecue tot volwaardige buitenkeuken met meerdere kooktechnieken naast elkaar. De modules zijn met een eenvoudig haak-en- oogsysteem in elkaar te klikken en de bijbehorende accessoires maken elke module multifunctioneel.

Stevige basis

Basis van elke oneQ zijn de Legs, de strakke onderstellen met kruispoot-constructie; in volledig RVS of zwart gepoedercoat staal. In deze stevige constructie worden de verschillende inbouwunits geplaatst; veilig verzonken in de zogenaamde legs. De meest populaire units zijn de gasbarbecue/-brander Flame, de houtskoolbarbecue/- brander Glow en de kraan met wasbak Wet. De brede collectie van oneQ biedt daarnaast tal van accessoires zoals een wijnkoeler, een teppanyaki bakplaat, een bamboe snijblok, een deksel om langzaam te garen, windscherm, warmhoudrek en kebabspiesen. Allemaal zo in- of op de modules te plaatsen en klaar voor gebruik. Zo maakt de oneQ buiten koken écht verrassend veelzijdig.

Op gas of houtskool

De Flame is een krachtige, door oneQ zelf ontworpen gasbrander van 8 kilowatt. ‘Even krachtig als twee wokpitten, zodat je een biefstuk perfect kan dichtschroeien’, aldus Jan Willem Marijnissen. ‘Door de gepatenteerde branderpijpen is het hele roosteroppervlak bruikbaar en heb je geen zogenaamde cold spots.’ De Glow is de gelijkwaardige houtskoolvariant. En omdat een buitenkeuken natuurlijk niet compleet is zonder stromend water, bestaat de Wet module uit een wasbakje met kraan, die simpel op de tuinslang kan worden aangesloten. Het assortiment van oneQ zal elk jaar uitgebreid worden met nieuwe functies en accessoires.

Creatief combineren

Het (lege) onderstel Legs zet je in 5 minuutjes zonder gereedschap in elkaar. De inbouw-units zitten ready-to-cook in de doos. De modules kunnen in alle combinaties en alle richtingen eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden; overzichtelijk naast elkaar op een rij, of in een interactieve domino-vorm. Wie al een (ander merk) barbecue heeft, kan met het modulesysteem van oneQ extra afzet- of werkruimte creëren. Bijvoorbeeld door een module met de Bamboo snijplank te kopen, of die te combineren met een Ice-module waar de wijn in gekoeld wordt. Tip: de losse units kunnen zelfs ingebouwd worden in een (buiten)tafel of keukenblad.

OneQ: flexibele functionaliteit voor fans van smart outdoor cooking.

Kijk voor meer info op www.one-q.com

Publicatiedatum: 6 februari 2015

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties