Heerlijk genieten van je tuin in de zomer


De zomer is dé tijd om te genieten van de tuin. De een doet dat door in de weer te gaan met de plantjes, de ander zakt onderuit om te genieten van de zon.

Het is een ideale plek om lekker te ontspannen als je vakantie hebt, of om met vrienden te genieten van de lange zomeravonden. Romantisch met zijn tweetjes in een knus hoekje genieten van een glaasje wijn, in de tuin eten of gezellig met zijn allen rond de vuurkorf: alles kan in deze tijd van het jaar!

Eten in de tuin

Een van de eerste dingen die wordt genoemd als je vraagt wat er zo fijn is aan een tuin, is het samen buiten eten. Als het warm is heb je meestal weinig zin om uitgebreid te koken, maar voor een barbecue is het juist perfect. Met een Weber barbecue in de tuin zal vrijwel elke man spontaan voorstellen om voor jou te koken. Barbecueën wordt gezien als stoere bezigheid voor mannen en jij bent lekker snel klaar in de keuken. Dat noemen we nog eens win-win!

Lekker relaxen

De tuin is niet alleen geschikt om lekker te zitten barbecueën; je kunt er bij warm weer ook heerlijk zonnebaden. Wil je het simpel houden, dan spreid je gewoon je badhanddoek uit over het gras. Je kunt ook een luchtbed opblazen, een hangmat ophangen, een ligstoel kopen of je gaat voor een luxe loungeset. Kortom: voor elk budget zijn er geschikte manieren om lekker te relaxen in eigen tuin. Vergeet niet je koelkast te vullen met lekkere fruitsalades en drankjes!

Zomerse tuinklussen

Ben je dol op tuinieren, dan is er in de zomer ook genoeg te doen. Uiteraard is de moestuin in deze tijd van het jaar druk genoeg. Er moet onkruid worden gewied en veel groenten worden plukrijp aan het eind van de zomer. Ook als het gaat om fruit is er genoeg te doen, zoals appels plukken of de aardbeien beschermen tegen de vogels. De bloementuin zal bij droog weer extra water moeten krijgen en natuurlijk komt ook hier het onkruid op. Kortom: voor de tuinier is er genoeg te doen in de tuin in de zomer.

In de zomer fungeert de tuin vaak als tweede huis. Een groot deel van het leven verplaatst zich naar buiten, in de frisse lucht. En of je nu gewoon lekker gaat ontspannen of dat je liever bezig bent met klusjes in tuin: in de zomer is het heerlijk om tijd door te brengen in de tuin. Dus nodig je vrienden uit voor een barbecue of geniet lekker met een boek van het zonnetje. Heb je een overkapping, dan kun je natuurlijk ook lekker genieten van de buitenlucht als het regent!

AANBEVOLEN

Pizzaoven Amalfi AD70

Een houtgestookte pizza oven van Amalfi Woodfired Pizzaovens is een investering ...

BBQ kopen? Hier vind je een aantal handige bbq tips

Ben je bezig met kopen van een barbecue en weet je niet precies waar nou de vers...

Voorjaarstuin

Vier seizoenen kleur in je tuin. Een tuin die past bij jouw wensen en woonsitua...

Exclusieve STEEL Barbecues

De krachtige en duurzame barbecues van STEEL

Tuintrend 1: de Culinaire Kooktuin

Vanaf deze week vind je bij ons de allernieuwste tuintrends. Dus de fijnste tuin...

Pizza oven kopen? In dit artikel komen de mooiste pizza ovens naar voren.

Ben jij op zoek naar een pizza oven voor in de tuin of op het terras of balkon? ...

Advertentie