Foto: buitenkoken-infrarette

Buiten koken met de Infrarette

Gezond 'infraretten' aan de tuintafel: stralend koken met een buitenkeuken onder de sterren.

Hoewel de Infrarette rood licht geeft, staan alle seinen voor deze nieuwe kooksensatie op groen. Omdat er geen vuur aan te pas komt, is de Infrarette bij uitstek geschikt om óók buiten te gebruiken. Lekker 's zomers met vrienden en familie grillen en gourmetten, maar dan éxtra gezond: boter of olie is niet nodig. Doordat de hitte van boven komt, van het in hoogte verstelbare infrarood element, wordt de bakplaat zelf niet erg heet. Daardoor kan vlees of vis ook niet verbranden en is er nauwelijks sprake van rook, walm, gespetter of nare luchtjes. Schoonmaken is een kwestie van de tweedelige bakplaat en het lekbakje uitnemen en afspoelen onder de hete kraan. En dan weer snel terug naar buiten natuurlijk!

Gezond & gezellig

Bij de Infrarette komt de warmte niet van onderen, maar van boven. En daarmee is het absoluut een nieuwe manier van kokkerellen. De infrarood stralingswarmte zorgt voor een gelijkmatige garing van vlees, vis en groenten. Deze kunnen zo op de bakplaat gelegd worden, boter of olie zijn niet nodig. Dat maakt 'infraretten' extra gezond. Maar het grootste pluspunt is wel dat je geen last hebt van nare geurtjes. Doordat de infrarood warmte van boven komt, wordt de bakplaat zelf niet te heet en zal het eten op de bakplaat niet aan- of verbranden. En dat betekent geen rook en walm, geen gespetter en nauwelijks geurtjes.

On the move

De Infrarette nodigt uit tot gezellig samen tafelen; binnen, maar in de zomer óók buiten. De bakplaat is groot genoeg voor iedereen. De temperatuur van de Infrarette kan op twee manier ingesteld worden: door middel van de thermostaat (draaiknop) én door de kap met het warmte-element naar boven of beneden te bewegen.

Op het aanrecht

De infrarette staat niet alleen op tafel tijdens etentjes. Het is óók een prima keukenhulp om dagelijks eten in de keuken te grillen of gelijkmatig te ontdooien. 'Infraretten' kun je overal!

Buiten koken met de Infrarette.

Snel schoon

Het schoonmaken van de Infrarette is zo gedaan. De bakplaat bestaat uit twee delen en is daardoor snel uitneembaar. Even onder de hete kraan en ze zijn weer schoon. Vleessappen, -vet of groentevocht worden opgevangen in een lekbakje onder de bakplaat. Ook deze is uitneembaar, makkelijk te legen en schoon te maken.

De Infrarette: letterlijk het stralende middelpunt bij elk speciaal etentje én dagelijks in de keuken.

Adviesverkoopprijs: € 119,95.

Meer informatie: www.infrarette.com

Publicatiedatum: 19 februari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties