Profielfoto van DeZaden.nl
DeZaden.nl
Postbus 95, 8440 AB HEERENVEEN
maandag
08:30 - 16:30
dinsdag
08:30 - 16:30
woensdag
08:30 - 16:30
donderdag
08:30 - 16:30
vrijdag
08:30 - 16:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Microgreens luxe schaal met Daikon

Micro Garden met radijs zaden en aardetablet een complete grow kit. Jaarrond groente zaaien met babyleaves of mircroleafs groentezaden.

Micro Garden dish met radijs zaden compleet met aardetablet. Je kunt direct aan de slag en binnen enkele dagen kan je al oogsten. Luxe schaal voor het kweken van Microgreens. Zowel babyleaf als microleaf soorten kunt u eenvoudig jaarrond binnenshuis opkweken

klik hier om de prijs en de voorraad te zien!.

Radijs kiemen zijn ideaal voor op een zuurdesemboterham met humus. Ze bevatten: A, B1, C, ijzer en fosfor. Ook veel gebruikt bij Sushi recepten.

WAT ZIJN MICROGROENTEN?
Microgreens of microgroenten is een verzamelnaam voor groenten en kruiden, die je in een heel jong stadium al kunt oogsten en vervolgens rauw eet. Je herkent ze vaak aan een pittige smaak, die heerlijk is als versterker in een salade of soep.
Microgreens worden onderverdeeld in twee groepen: de micro leaves en de baby leaves. Sommige soorten kun je als micro én baby leaf kweken.

Micro leaves: de kiem. Je oogst en eet zowel de stengel als het blad in een heel jong stadium.
Citroenbasilicum, Borage, Mosterd Red Frills, Bloedzurig, Boerenkool, Radijs, Tuinkers, Tatsoi, Mizuna Red

Baby leaves: de jonge scheuten. De baby leaves groeien iets langer door. Hiervan eet je alleen het blad.
Mosterd Red Frills, Boerenkool, Sla gemengd, Snijbiet gemengd, Tatsoi, Mizuna red, Peashoots

VOORDELEN VAN MICROGROENTEN
Fit & Gezond!
In dit jonge stadium bevatten de plantjes relatief veel voedingsstoffen. Dit is logisch, want omdat de kiem nog moet gaan groeien zijn alle voedingsstoffen nog aanwezig. Microgroenten zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen. Dat maakt het een super gezonde toevoeging aan je maaltijd!

Easy!
Iedereen kan microgroenten kweken. Je hebt er geen grote tuin voor nodig en kunt, zeker met de micro leaves, zelfs binnen aan de slag. Gebruik hiervoor de speciale kweeksets en je kweekt snel en gemakkelijk lekkere kiemgroenten. Baby leaves zaai je bij voorkeur in de vollegrond, maar wanneer je geen tuin tot je beschikking hebt, kun je ook deze jonge plantjes prima in bakken binnen én op je terras, balkon of patio opkweken.

Jaarrond!
Microgroenten kennen geen seizoenen, je kunt ze jaarrond kweken.

Fast Food!
Microgroenten zijn snel te kweken. Sommige soorten kan je al na 7-8 dagen oogsten en eten. Je kunt ze steeds opnieuw weer zaaien en ervan blijven genieten.

HOE KWEEK JE MICROGREENS?
Micro leaves en baby leaves zaai je bij voorkeur in aarde. Zaai de zaadjes in de vollegrond of in een pot. Bedek ze met een dun laagje aarde en geef water. Zaai dicht op elkaar, microgreens blijven immers klein. Zo’n één tot drie weken na het zaaien, kun je al oogsten! Micro leaves kun je binnen het jaarrond zaaien, baby leaves kweek je bij voorkeur buiten.

SERVEERTIPS
Microgroenten zijn lekker op een sandwich, in soepen en salades. Of verwerk baby leaves door een oosters gerecht zoals een Indiase groene curry.

klik hier om de prijs en de voorraad te zien!