Met een luxe buitenkeuken maar je van jouw tuin een sterrenrestaurant

Je ziet steeds vaker dan mensen kiezen voor een buitenkeuken in de tuin. Een parel voor het oog én je hebt direct extra ruimte.

Guido van Loon 24 September 2021

Eentje die niet alleen functioneert als tuin, maar ook als woonkamer en keuken. Wanneer je het een beetje slim aanpakt dan kun je namelijk het hele jaar gebruik maken van de buitenkeuken. Je ervaart daardoor het hele jaar door een vakantiegevoel in eigen huis.

Waarom een buitenkeuken?

Als het zonnetje schijnt wil je natuurlijk lekker buiten blijven. Dan is een buitenkeuken ideaal. Je hebt direct een meer ontspannen gevoel. Zelfs wanneer het weer minder is, heb je met een buitenkeuken toch het idee dat het een zomerse dag is of dat je op vakantie bent. Net zoals die eerste zomerse dag waarop iedereen direct de barbecue aanzet. Met een buitenkeuken hoef je niks klaar te zetten en kun je op ieder moment van de dag zo aan de slag. Het geeft een luxe gevoel en je bent kiest er sneller voor om lekker buiten te zijn.

Buitenkeuken op maat

Met een buitenkeuken op maat kun je jouw dromen op het gebied van design, vorm en kleur helemaal laten uitkomen.. Door te kiezen voor een buitenkeuken op maat pas je de keuken helemaal aan, aan jouw tuin. Zeker wanneer je niet met een standaard maat uit de voeten kunt is een buitenkeuken op maat helemaal een goed idee. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin waar je wel optimaal gebruik wilt maken van de ruimte? Dan kun je het beste kiezen voor een keuken op maat. Je schakelt een bedrijf in en zo krijg je direct ook het beste advies van ervaren personeel dat met je meedenkt en die je misschien mogelijkheden laten zien die je niet voor mogelijk had gehouden. Je kunt op deze manier ook alle elementen toevoegen om het helemaal naar eigen smaak te maken. Ga je voor een heerlijke Green Egg of koken op gas? Integreer je een mooie houtkast of ga je liever voor een wijnkast? Of ga je voor allebei? De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je kiest voor een buitenkeuken op maat.

Waar moet je op letten?

Bij de aanschaf van een buitenkeuken moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste is het belangrijk dat de materialen die gebruikt worden bestand zijn tegen alle seizoenen. Je keuken staat immers 365 dagen per jaar in de buitenlucht en moet je tegen een stootje kunnen. Ze staan in de brandende zon, maar ook in de vrieskou en regen. Daarnaast vraagt een buitenkeuken wat extra onderhoud ten opzichte van een keuken binnen. Juist omdat ze onderhevig zijn aan verschillende weersomstandigheden is het belangrijk om de buitenkeuken goed te onderhouden en regelmatig te checken of alles nog naar behoren functioneert en er nog goed uitziet.

Verlengstuk van de woonkamer

Met een buitenkeuken heb je de mogelijkheid om je woonkamer, of een ander deel van je woning, te verlengen naar buiten. Zo creëer je dus nog meer ruimte. In deze tijd van enorme krapte op de woningmarkt, zijn veel mensen genoodzaakt langer in hun huidige woning te blijven wonen dan ze eigenlijk van plan waren. Door op zoek te gaan naar creatieve oplossingen creëer je weer mogelijkheden om je huidige woning om te toveren tot een compleet nieuw huis zonder dat je hoeft te verhuizen. Je kunt gaan voor een complete verbouwing met uitbouw en volledig nieuwe verdieping, of je kiest voor eenvoudigere oplossing waarbij je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken. Met een buitenkeuken heb je niet alleen geweldige nieuwe aanpassing in je tuin, maar zorg je er ook voor dat je huis als het ware groter wordt zonder dat je ingrijpend hoeft te verbouwen. Wanneer je een overkapping hebt of plaats en je maakt er een gezellige hoek met bijvoorbeeld een heater of houtkachel, kun je zelfs het hele jaar buiten zitten. Gezellig de lampjes en kaarsjes aan en je kunt prima zelfs in de winter van je tuin genieten.

Nooit meer een gesprek missen

Wanneer het mooi weer is dan zit je natuurlijk het liefst in de tuin. Je nodigt gezellig vrienden of familie uit of te komen eten of een borrel te drinken, of je zit gezellig met je gezin de hele middag in de tuin. Dat moment dat je de gezelligheid moet verbreken of verlaten is altijd lastig. Je moet het eten gaan klaarmaken, maar staat vervolgens binnen boven de stomende hete pannen en mist alles wat er buiten gaande is. Met een buitenkeuken heb je dit probleem niet meer. Je kunt gezellig met elkaar buiten de groente snijden, de salade bereiden en de burgers bakken zonder dat je elkaar uit het oog verliest. Je staat heerlijk in het zonnetje en hoeft niets meer van de gesprekken te missen.

 

Reacties