Houtgestookte oven

Het koken in een houtgestookte oven heeft al eeuwenlang het exclusieve voorrecht van chef-koks, pizza koks, bakkers en fijnproevers.

Amalfi Woodfired Pizzaovens heeft deze oude kennis gecombineerd met moderne technologie om het plezier van gezonde maaltijden te koken thuis in een houtgestookte oven te beleven. Alleen een houtgestookte oven kan die unieke smaak toevoegen die niet gereproduceerd kan worden in een normale oven.

Hoe het werkt

In een houtgestookte oven voegt het kookproces smaak toe aan het gerecht. Maar waarom is alles wat op deze manier gekookt wordt zo lekker? Het antwoord is een kwestie van complexe fysica die vooral te maken hebben met het gepatenteerde ontwerp en de dikke buitenlaag die 3 soorten warmte vast kan houden (thermisch, convectie en stralend).

Bij hoge temperaturen (bijvoorbeeld bij pizza) zorgen de stralingswarmte van het vuur en de hitte die van de binnenwand afstoot ervoor dat de pizza van buiten snel krokant wordt en het vocht binnen in het deeg opsluit, terwijl de topping perfect gaar wordt. Hetzelfde geldt voor brood.

Bij langzaam gekookt vlees (wanneer het vlees net in de oven wordt gezet) wordt de buitenkant bruin, maar wanneer de oven afkoelt blijft de binnenkant van het vlees rond de 90 °C. Wanneer het vlees uit de oven wordt gehaald is het meer ‘gesmolten’ dan gekookt, wat de textuur erg verbetert. In tegenstelling tot uw keukenoven eindigt elke graad van warmte aan het koken van het gerecht.

Amalfi Woodfired Pizzaovens

Een oven van Amalfi Woodfired Pizzaovens is een investering in levensstijl en entertainment en neemt het buitenleven naar het volgende niveau:

• Meer dan een pizzaoven - bak alles van pizza (in minder dan 2 minuten) tot broden, tot vlees, tot vis, tot groenten en desserts.
• Lang aanhoudende restwarmte staat slow cooking en bakken van vers brood toe.
• Esthetisch aangenaam, wat het een centraal punt in elk gebied maakt - perfect voor binnenplaatsen, balkons, appartementen of vakantiewoningen.
• Korte opwarmtijd - De oven kan binnen 30 á 40 minuten op temperatuur gestookt zijn en verbruikt zeer weinig brandhout.
• Geen reiniging of onderhoud nodig.
• Kind- en diervriendelijk - blijft koel aan de buitenkant waardoor het veilig is om de oven aan te raken, zelfs als de temperatuur in de oven 1000 °C is.
• Volledig weersbestendig en kan buiten worden geplaatst zonder bedekking.
• Volledig assortiment aan accessoires en opties beschikbaar om je kookbeleving te verbeteren.
• Compleet met professionele ondersteuning en training om het beste uit jouw oven te halen.

Amalfi Portable Range

De Amalfi Portable Range bestaat uit kant-en-klare verplaatsbare en compacte pizzaovens met een hoge capaciteit. Deze ovens zijn extra geïsoleerd en gemaakt van de beste materialen, waardoor ze super duurzaam zijn. Ze hebben een korte opwarmtijd (kan binnen 30 min op
temperatuur zijn!) en houden de warmte lang vast. Zelfs als de oven van binnen 1000 °C is, kun je aan de buitenkant nog je hand op de oven leggen. Kind- en diervriendelijk dus!

De ovens van Amalfi kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst. In tegenstelling tot vele andere ovens zijn deze ovens goed bestand tegen weersomstandigheden als regen en sneeuw. Ook kunnen de ovens uit de Portable Range door 4 personen verplaatst worden door middel van de vier demontabele handgrepen. De oven is zo gemakkelijker op te bouwen en je kunt de oven plaatsen waar je wilt. Om deze reden en door de compacte modellen zijn de portable ovens ook uitermate geschikt voor kleine tuinen.

Een pizza bak je in 1,5 - 2 minuten, maar naast pizza kun je er nog veel meer in bereiden! Denk bijvoorbeeld aan brood, lasagne, biefstuk, stoofschotels en andere ovenschotels. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is meer dan een pizzaoven. Het is een entertainment unit voor het hele gezin. Samen de gerechten bereiden, koken en daarna heerlijk eten!

Naast het feit dat de ovens erg lang warm blijven (tot de volgende dag!), zullen ze in tegenstelling tot andere ovens bijna niet scheuren. Door de goede isolatie, het kwalitatieve materiaal en de kennis en ervaring van Amalfi worden scheuren beperkt tot haarscheurtjes en hebben de ovens geen onderhoud nodig.

De ovens van Amalfi behoren tot de absolute top. Alle voordelen op een rijtje gezet is een investering in een Amalfi oven geen aankoop van een pizzaoven, maar een investering in een levensstijl.

Meer weten? www.barteljo.nl