ACO sleufgoten voorkomen plassen op het terras

ACO: eenvoudige en praktische oplossing tegen wateroverlast

04 Juni 2012

Brede tegels zijn populair bij de aanleg van een terras, maar vaak stroomt het regenwater niet goed weg. Met als gevolg dat het terras bij een fikse regenbui in een mum van tijd in een waterballet verandert en de fraaie tegels door de regenplassen vies en vlekkerig worden. Een goede afwatering is noodzakelijk om deze wateroverlast tegen te gaan. ACO, specialist op het gebied van afwateringstechniek, heeft voor elke tuinliefhebber een mooie oplossing: zogenoemde sleufgoten in het terras om het water letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden.

Wie een terras laat aanleggen van grove klinkers op zand zal de eerste tien jaar weinig last krijgen van waterplassen. De bodem en de bestrating zijn open genoeg om het regenwater door te laten. Maar bij het populairste bestratingmateriaal van dit moment, natuursteen en grote tegels (60x60cm of zelfs 120x120 cm), is dat een ander verhaal. Zeker omdat deze grote tegels strak tegen elkaar worden gelegd. In combinatie met de veelvuldig geadviseerde voegvuller tegen onkruid, heeft het regenwater bijna geen kans meer om weg te stromen. Bij felle regenbuien verzamelt het regenwater zich in plassen en het vervuilde water stroomt van het gazon terug het terras op. Uw net aangelegde terras wordt snel vies en vlekkerig, waardoor ieder voorjaar de hogedrukreiniger weer tevoorschijn moet worden gehaald.

Sleufgoten
Om deze overlast te voorkomen heeft ACO met sierlijke, slanke sleufgoten de oplossing om uw terras of oprit watervrij te houden. U plaatst de sleufgoten tussen de terrastegels, zodat het water vanaf het terras in de goot stroomt. Deze sleufgoten zijn er in verschillende vormen. De designsleuven zijn door de minimalistische vorm van het opzetframe vrijwel onzichtbaar. Andere sleufgoten sluiten juist bij de bestrating aan en geven een mooi accent aan het strakke design van uw terras.

Meer informatie: www.aco.nl.

Reacties
Anderen bekeken ook

Afwatering & Drainage

Afwatering & Drainage, belangrijk in elke tuin Iedereen wil water in de tuin: in de vijver, op bloemen, planten en het gazon. Maar wateroverlast? Daar is niemand blij mee! Steeds meer tuinen hebben een ruim terras om heerlijk van te genieten. Intensieve of langdurige regenbuien kunnen in uw tuin wateroverlast veroorzaken.Daarnaast willen steeds meer gemeenten dat u zelf zorgt voor de afvoer en opvang van regenwater om zo het gemeenteriool minder te belasten. Dit vraagt om oplossingen. Wij verkopen diverse soorten lijngo…ten en afvoerputten/infiltratieputten (o.a. van ACO EasyGarden). Daarnaast bent u bij ons ook aan het juiste adres voor drainagebuizen.Kom gerust langs voor advies om ook het watermanagement in uw eigen tuin in te richten.Hoek Havelte thuis in elke tuin!

Hoek & Zn.