De voordelen van composiet

Waar vroeger iedere plank in een tuin van hout gemaakt was, zijn kunststoffen planken al langere tijd in opkomst.

28 Februari 2020

De laatste jaren heeft zich daar een derde “speler” aan toegevoegd. De composieten plank. Het grootste voordeel van een kunststoffen plank, is het feit dat hier geen onderhoud aan hoeft te gebeuren. Het grootste voordeel van een échte houten plank, is dat deze er natuurlijk uit ziet. Doordat composiet een combinatie is van zowel kunststof als hout, heb je met composiet eigenlijk het beste van beide werelden. Doordat composiet ook echt hout bevat, zal de natuurlijke en echte look bewaard blijven. Doordat het hout aangevuld wordt met kunststof, zal de composieten plank aan de andere kant geen onderhoud vereisen.

Verschillende toepassingen composiet

Doordat composiet een stof is die is samengesteld uit kunststof en een andere stof, heeft composiet enorm veel toepassingen. Zoek je bijvoorbeeld een goedkope schutting, kijk dan eens naar een composieten schutting! Deze geeft je tuin een prachtige finishing touch, zonder hier na het plaatsen nog naar om te hoeven kijken. Daarnaast is het tuinhuis ook al jaren upcoming in Nederland. Een tuinhuis dient geplaatst te worden op goede vlonderplanken. Door te kiezen voor composieten vlonderplanken zal de ondergrond van je tuinhuis er altijd goed uit zien. Ook hoef je je geen zorgen te maken om loszittende splinters, als je op je blote voeten je tuinhuis in of uitloopt.

Composiet in huis, of buitenshuis?

Ook in huis zijn er verschillende mogelijkheden om composiet toe te passen, denk bijvoorbeeld aan een composieten keukentafel, kast of bed. Waar composiet in huis ook gemakkelijk kan worden gebruikt, blinkt de stof toch het meeste uit buiten je huis. Het grootste voordeel van composiet ten opzichte van normaal hout, is het feit dat er nagenoeg geen onderhoud aan hoeft worden gepleegd. Situaties waarin onderhoud vereist is aan een van je bezittingen, komen ten slotte vaker voor als deze bezittingen worden blootgesteld aan de buitenlucht/natuur.

Reacties