Foto: 2022/Is-het-voordelig-om-een-hovenier-in-dienst-te-nemen.jpg

Is het voordelig om een hovenier in dienst te nemen?

De tuin wordt steeds meer een belangrijk aspect van het huis. Het wordt gezien als een plek om te ontspannen en even te ontvluchten van de realiteit.

Guido van Loon

Daarom is de inrichting en uitstraling van de tuin van belang zodat je lekker kunt relaxen in de tuin. Maar hoe kun je de tuin zo inrichten zodat je dat gevoel kan creëren? De beste manier om dit te doen lees je in deze blog. 

Hovenier inschakelen

Voor een goede tuinaanleg is vakmanschap nodig. Met behulp van een hovenier kun je goed de stijl creëren die je in gedachte hebt. Hij helpt je met het ontwerpen en inrichten van de tuin totdat deze helemaal naar wens is. Vroeger werd de tuin vooral gebruikt voor de uitstraling, maar tegenwoordig wordt er een groot deel van het jaar echt in gezeten en geleefd. De tuin is een plek geworden waar je gezellig met vrienden tijd doorbrengt, eet met je familie en speelt met je kinderen. De tuin wordt op een andere manier beleeft en daarom wordt het ook lastiger om een bepaalde sfeer te creëren. Deze sfeer wordt vooral gemaakt door het gebruik van goed duurzaam materiaal, verlichting en de juiste keuze en combinatie van planten, bomen en bloemen. 

Tuin aanleggen

Het ontwerpen en aanleggen van een tuin is een hele uitdaging. Je moet rekening houden met verschillende aspecten zoals waar het langst zonlicht is maar ook waar de schaduw is. Er moet daarnaast ook rekening gehouden worden met de vorm van de tuin en hoe je de meubels zo in de tuin kunt plaatsen dat er niet al te veel ruimte verloren gaat. Doordat de tuin aanleggen een hele klus is, is het belangrijk dat het ontwerp van tevoren gemaakt wordt zodat de tuin voor langere tijd mee kan en niet telkens aangepast moet worden. In een stijlvolle tuin hoort natuurlijk ook mooie beplanting. Waar de voorgaande jaren het een trend was dat de tuin volledig bestraat werd, wordt de groene tuin nu weer steeds populairder. Daarnaast zorgt meer groen ervoor dat het regenwater makkelijker uit de tuin loopt. Nog een leuke tuintrend zijn de groendaken waar het dak wordt bekleed met planten en mos waardoor het een natuurlijke uitstraling krijgt.

Kortom, het inschakelen van een hovenier werkt zeker in je voordeel. Zij zorgen voor een goed ontwerp en inrichting zodat je lekker kunt genieten van een mooie tuin.

Reacties