Cadeautips voor het interieur van je vertrekkende collega

Een collega gaat een nieuwe stap maken. Dat is natuurlijk jammer, maar tegelijkertijd ook heel leuk.

Guido van Loon 27 November 2021

Dat betekent wel dat jullie nog een keer moeten terugkijken op wat jullie hebben meegemaakt. Bovendien hoort bij het afscheid collega cadeau. Daar kies je natuurlijk niet zomaar iets voor. Het moet wel een gift zijn die ook echt past bij de persoon. Daarnaast willen jullie bij voorkeur iets blijvends bieden. Er zijn allerlei leuke mogelijkheden om voor te gaan. Daarom is het de moeite waard om eens wat inspiratie op te doen.

Een echte eyecatcher kiezen

Het leukste is het natuurlijk om iets cadeau te doen waar de collega nog lange tijd plezier van heeft. Dat betekent bijvoorbeeld dat jullie voor een kunstwerk kiezen. Daarmee kan je het heel persoonlijk maken. Bovendien kan je voor echte eyecatchers kiezen op deze manier. Een goed voorbeeld daarvan is een bronzen beeld in de tuin. Een mooi beeld dat goed past bij wie de collega is, is natuurlijk altijd leuk. Bovendien blijven jullie zo in herinnering. Brons is bovendien mooi en past eigenlijk bij elke look. Dat maakt het dus ook al direct de moeite waard als cadeau.

Een mooi schilderij ophangen

Een andere mooie manier om met kunst een afscheid te vieren is door te kiezen voor een schilderij. Wanneer je een kunstenaar benadert, dan kan je heel duidelijk aangeven wat het moet worden. Daarin laat je de schilder dan natuurlijk wel vrij om eigen invulling te geven. Het is daarnaast ook zo dat er bij specialistische kunsthandels vaak al het nodige te vinden is. Dit geeft je dus de zekerheid dat er een mooi werk te vinden is dat goed past bij wie de collega is. Zo kan je een perfect cadeau bieden bij het afscheid.

Een beeld voor binnen

De middenweg tussen de vorige twee opties is natuurlijk het beeld voor binnen. Dit kan vaak wel wat lastiger zijn. Je moet er wel echt zeker van zijn dat het past in het interieur. Een bronzen beeld kan wel interessant zijn, maar er zijn natuurlijk ook andere opties. Er kunnen immers heel veel materialen worden gebruikt om mooie beelden mee te maken. Ook in huis kan een beeld een echte eyecatcher zijn. Daarmee kan je dus ook echt een blijvende herinnering bieden. Het zijn juist dit soort kenmerken die je zoekt als het gaat om een leuk cadeau.

Hulp bij het kiezen

Het is zeker ook goed om de inzichten van een kenner erbij te halen. Je koopt immers niet iedere dag kunst. Wanneer je echt een goed cadeau wilt vinden, dan is het zeker slim om daar dan dus een echte specialist bij te betrekken. Die weet wat mooi is en die kan je in de goede richting sturen. Uiteindelijk kan je daarmee dan dus ook een veel leuker cadeau vinden. Het maakt ook niet uit welke kunstvorm je kiest. De specialist kan je helpen aan een mooi beeld, maar ook een mooi schilderij is zo te vinden.

Reacties