Foto: feestdagen-5-simpele-cadeaus

5 simpele cadeautips voor de feestdagen

Het vinden van een mooi cadeau voor je familie, vrienden of collega’s voor de feestdagen kan best lastig zijn.

Guido van Loon

Hoe weet je nou wat ze écht leuk vinden of niet al hebben? Daarnaast moet het natuurlijk ook binnen het budget passen. Speciaal voor die momenten waarop je niet weet wat je moet kopen hebben we dit lijstje gemaakt met 5 simpele cadeautips. Shopze!

Een leuk kookboek

Met een kookboek kun je écht alle kanten op gaan. Kookboeken komen namelijk in allerlei maten en varianten, ook voor mensen die het liefst zo min mogelijk in de keuken staan. Je kunt kiezen uit kookboeken voor vleeseters, vegetariërs en veganisten. Net zoals boeken speciaal voor de Italiaanse, Japanse en Franse keuken, om er maar een paar te noemen. Onze tip? Recent is er een Mediterraan kookboek van de bekende chef Ottolenghi uitgekomen: Flavour. Heb jij ‘m al in huis?

Een mooie fles wijn

Net zoals met een kookboek, kun je met een fles wijn alle kanten op en het is altijd leuk om een mooie fles te ontvangen! Voordat je een fles drank cadeau geeft is het wel altijd handig om eerst te checken wat iemand lekker vindt. Sommige mensen houden bijvoorbeeld alleen van rode of witte wijn, of drinken bijvoorbeeld helemaal geen alcohol. Gelukkig is er tegenwoordig ook hele lekkere alcoholvrije wijn verkrijgbaar. Voor elke persoon is er wel een mooie wijn te vinden.

Een spannend boek

Tijdens de feestdagen wordt er extra veel gelezen. Dat maakt een mooie roman of bijvoorbeeld een interessante biografie een perfect cadeau. Het makkelijkste is om een van de nieuwste bestsellers cadeau te doen. Deze vind je gemakkelijk online of in je dichtstbijzijnde boekhandel. Geef wel het bonnetje mee, zodat de ontvanger van je cadeau het boek altijd kan inruilen wanneer hij of zij het al heeft gelezen.

Een gepersonaliseerde foto met frame

OK, het geven van een foto is best wel intiem en persoonlijk. Dit maakt het juist extra leuk voor je moeder of je vriendin, maar is misschien iets ‘te’ voor je baas of collega. Dat moet je zelf maar weten. ;) Het leukste is wanneer je een foto neemt waar jullie allebei op staan en wat een mooie herinnering vastlegt. Daarnaast kun je de foto voor een kleine prijs laten printen bij de Hema (inclusief een betaalbare frame).

Een cadeaubon

Met een cadeaubon kun je écht niet fout gaan. Ken je de ontvanger van je cadeau al goed, dan kun je een hele specifieke cadeaubon kopen die helemaal aansluit op zijn of haar wensen. Neem bijvoorbeeld een cadeaubon voor zijn of haar favoriete restaurant, elektronicawinkel of zelfs sportschool. Wil je het helemaal ‘safe’ spelen, dan zit je al goed met een cadeaubon van bijvoorbeeld Bol.com of Amazon. Eitje!

Met deze 5 simpele cadeautips heb je binnen no-time een goed cadeau gevonden voor de feestdagen. Voor welk cadeau ga jij?

Reacties