Foto: Goed-voorbereid-de-zomer-ingaan-Overweeg-een-buitenkeuken

Goed voorbereid de zomer ingaan? Overweeg een buitenkeuken!

Wij Nederlanders houden ontzettend veel van de zomer. Dit is immers de periode waarmee we de meeste leuke dingen kunnen doen.

Guido van Loon

Denk dan bijvoorbeeld aan een barbecue houden met vrienden. Maar wist jij dat er een veel betere manier is om hiervan te genieten? Door een keuken gemaakt voor de buitenlucht te gebruiken in plaats van een barbecue zal jouw ervaring veel plezieriger zijn. In dit artikel leggen we uit welke drie voordelen een keuken als deze heeft ten opzichte van een barbecue.

Meer ruimte

Ten eerste beschikt een keuken in de buitenlucht over veel meer ruimte. De meeste barbecues zijn namelijk aan de kleine kant. Daardoor kun je minder voedsel tegelijkertijd koken, en duurt het langer voordat jouw gasten hun honger kunnen stillen. Daarnaast moet je telkens weer naar binnen als je bijvoorbeeld iets op jouw snijplank moet snijden. Met een keuken in de buitenlucht hoef je niet met dit soort problemen om te gaan. Je hebt immers veel meer ruimte en zelfs een aanrecht waar je bezig kunt gaan met koken in de buitenlucht. Zo wordt koken ineens een stuk meer relaxed.

Ruime kookmogelijkheden

Ten tweede heb je met een keuken in de buitenlucht veel meer mogelijkheden voor gerechten. Dit gaat hand in hand met het feit dat er meer ruimte beschikbaar is. Maar je kunt bijvoorbeeld geen pasta maken met een barbecue doordat je het water hier niet op kan laten koken. Met een mooie buitenkeuken in de buitenlucht is dit ineens een reële optie geworden. Daardoor breid je het aantal gerechten in de buitenlucht explosief uit. Zo ben je nooit veroordeeld tot het steeds maar weer maken van hetzelfde gerecht. Jouw gasten zullen je dankbaar zijn voor het feit dat je telkens weer een nieuwe heerlijke maaltijd aflevert.

Het is veiliger

Tot slot is een keuken in de buitenlucht gebruiken vele malen veiliger dan een barbecue. Zo is met een barbecue de kans op brand vele malen groter. Dit is met name het geval wanneer je een keuken in de buitenlucht gebruikt met een fornuis die gebruik maakt van elektriciteit in plaats van gas. Met een barbecue is het niet ongebruikelijk dat er af en toe een steekvlam ontstaat die gevaarlijk kan zijn. Dan is het fijn om te weten dat je op een veilige wijze buiten kunt koken, en daar helpt een keuken in de buitenlucht dan ook zeker bij.

Je weet nu precies welke drie voordelen een keuken in de buitenlucht heeft ten opzichte van een BBQ. We hopen dan ook dat we enthousiasme binnen in je hebben aangewakkerd en dat je snel zult genieten van een mooie keuken in de buitenlucht.

Reacties