Foto: markilux__pergola_classic_01

Subtiel is in de mode

Bij zonweringdoeken hebben effen stoffen een streepje voor

30 Juni 2024

Bij zonweringdoeken gaf de klassieke blokstreep in een beperkt aantal kleurvarianten jarenlang de toon aan. Maar tegenwoordig overheersen effen stoffen. Ook bij markilux. De zonweringspecialist heeft deze monochrome trend, die in de inrichtings- en modebranche dominant is, al heel vroeg overgenomen. Onopvallende dessins met geraffineerde geweven effecten maken nu de dienst uit, aangevuld met moderne streepdessins en wat klassiekers.

Een rustige uitstraling bepaalt al jaren de kleur van veel producten, die daardoor kwalitatief hoogwaardiger lijken. Decoraties en opvallende patronen horen eerder bij een extravagante stijl. Dat geldt ook voor zonweringdoeken. De monochrome trend heeft ervoor gezorgd dat effen doeken vandaag de dag overheersen. Maar strepen hebben ook nog steeds een plekje in de stalenboeken. Want het weefproces bepaalt wat mogelijk is, en dat zijn naast effen dessins nu eenmaal gestreepte stoffen.

Doeken met creatieve geweven effecten

Een voorbeeld hiervan is de "collection one" van markilux. Ook hier zijn rustige dessins al langer dominant. Om de trend van het stijlvolle, eenvoudige op het zonweringdoek over te brengen, heeft de zonweringspecialist veel geëxperimenteerd. Dit leidde tot moderne effen doeken met creatieve geweven effecten en mooie kleurcomposities. Nu eens met stijlvol fashionweefsel, dan weer met een speciaal structuurdessin. Hiervan heeft ook het klassieke streeppatroon geprofiteerd. Dat werd in de loop der tijd veel fijner, gevarieerder en deels ook levendiger.

Levendige, trendy collectie

De impuls voor de dessins kwam uit het productdesign, de inrichtingsbranche, de mode en de architectuur. Zo ontstonden er ideeën voor eenvoudige, trendy schermstoffen. De bijzonder levendige collectie speelt hiervoor steeds weer in op nieuwe trends, waarbij doeken regelmatig worden vervangen. Daarnaast blijft er echter ruimte voor extravagante eigen creaties. Dan gaat het bijvoorbeeld om popartdessins met gewaagde kleuren of drukdessins in de stijl van de moderne acrylschilderkunst. Hierdoor ontstaat er een boeiend contrast met de populaire trend van de onopvallende effen doeken. 2.208 tekens

Nog meer foto’s vindt u op onze website: markilux.com

Meer van Markilux
Reacties