Foto: Nett_even_anders_4

Baden in Arte: maak van je badkamer een eyecatcher

Effen kleuren blijven populair bij het grote publiek, maar in onze badkamer en toilet durven we soms ook te kiezen voor een ongewone print met stopping power.

25 Juni 2024

Met een leuke wandbekleding kan je meteen karakter brengen in de ruimtes waar je anders vaak overheen kijkt. Arte toont hoe je ook van die ruimtes een echte eyecatcher maakt en met welke tips je het beste rekening houdt.


Het Marsh dessin uit de Avalon collectie van Arte. Prijs op aanvraag.Douchen in de savanne

De opties voor een stijlvolle, unieke wandbekleding zijn eindeloos. Je kan zelfs de natuur oproepen in de kleinste hoeken van je huis, als je maar de juiste patronen gebruikt. Zo waan je je met het Marsh dessin van de Avalon collectie in een lodge op de savanne. De structuur wekt een illusie van geweven gras en roept een stijlvol, subtiel natuurgevoel op. Ook het Bounty dessin uit de Essentials Tangram collectie draagt hiertoe bij. Bij die variant dienen geweven grassen opnieuw als inspiratie. Dit uit zich in een abstracte, geometrische illustratie van weelderige palmbladeren. Je lijkt wel tussen een woelig bladerdek te staan met dit dessin dat hint naar de natuur. Het Facet dessin uit de Monsoon collectie geeft je met zijn giraffeachtig motief de indruk dat een majestueus dierenpatroon je wand siert. De onregelmatige veelhoeken wekken een illusie van reliëf en passen ondanks de avontuurlijke associaties in elk interieur.


Het Bounty dessin uit de Essentials Tangram collectie van Arte. Prijs op aanvraag.

 


Het Facet dessin uit de Monsoon collectie van Arte. Prijs op aanvraag.

Laagjes op laagjes op laagjes

Omarm de meerwaarde van wandbekleding door te kiezen voor een opvallend dessin. Zo zijn ontwerpen met layering erg populair. Het Nerve dessin van de Insolence collectie past goed in deze trend, met een eenvoudige tekening die je aandacht blijft houden. Verlies jezelf helemaal in het dessin waar vlakken dubbelop elkaar worden geschikt. Nog een dessin dat helemaal mee is in de layering-trend, is Oblong uit de Sculptura collectie. Deze wandbekleding toont een patchwork van onregelmatige rechthoeken en is geïnspireerd op lagen gips die over elkaar worden geplaatst om mooi in elkaar over te vloeien. Het Oblong dessin straalt rust uit, terwijl de onregelmatigheid in dit ontwerp net voor dat extra tikkeltje karakter zorgt. Wie echt zoekt naar stopping power, kan kiezen voor een wand in het Combine dessin uit de Oculaire collectie. Doordat de wandbekleding met visgraatmotief uit sisal vervaardigd is, oogt dit dessin zowel opvallend als natuurlijk. De zachte kleurschakeringen brengen de nodige rust in het motief en zorgen voor een gebalanceerd geheel. Combine is een slimme keuze voor lagere ruimtes, aangezien dit dessin de kamer hoger doet lijken.


Het Combine dessin uit de collectie Oculaire van Arte. Prijs op aanvraag.

Gouden tips voor muurbekleding in badkamers

Voor een prachtig eindresultaat moet de wandbekleding natuurlijk goed aangebracht worden. Professionals inschakelen voor deze klus is altijd een goede keuze, maar het is sowieso handig om enkele belangrijke tips mee te nemen. Zo plaats je de wandbekleding het beste op een effen oppervlak. Het is dus aan te raden om alle haakjes en houdertjes van de muren te halen, en indien mogelijk ook de muur te egaliseren door bijvoorbeeld gaatjes op te vullen.

Een goede ventilatie is natuurlijk cruciaal, dat is ook zo in een badkamer zonder wandbekleding. Verder hangt het gebruik van wandbekleding in de badkamer sterk af van specifieke leefomstandigheden. Zo is wandbekleding vervaardigd uit echte natuurlijke materialen niet meteen aanbevolen voor badkamers waar kinderen met water spelen. Maar in een badkamer waar rustig gebaad wordt, kan het zeker.
Het Nerve dessin uit de Insolence collectie van Arte. Prijs op aanvraag.

Reacties