Het is herfst! De dagen worden korter en kouder

Toch ben je nog graag buiten. Een prachtig moment om heerlijk samen bij de terraskachel te gaan zitten en te genieten van een knisperend vuur.

Wat is het toch, dat je zo gelukkig kunt zijn van iets simpels als bij een vuur zitten en staren in de vlammen?

Niet alleen de fik zelf is een bron van geluk. Ook het proces om een vuurtje te stoken raakt ons. Het is zo lekker primitief, een vuur stoken. Hout zagen, hout hakken, hout stapelen. Hout de tijd geven om te drogen tot het klaar is om een perfect vuur te stoken. Daarna een mooie stapel hout in je kachel opbouwen, netjes volgens de Zwitserse methode: grote blokken eerst, dan iets kleinere blokken en bovenop de aanmaakhoutjes. Natuurlijk geen geklooi met allerlei flessen rommel, maar gewoon vuur maken met hout en lucifers. Het heeft iets ambachtelijks en 'ambachtelijk' voelt fijn. En zo zit je dus heerlijk te genieten van het door jou zelf gemaakte vuur.

Ja, je geniet graag van de mooie dingen in het leven en de gezelligheid van een mooi brandend vuur hoort daar bij. Tegelijkertijd ga je bewust om met je omgeving. Je wilt niet dat jouw gezellige vuurtje een bron van ergernis is voor je buren. Je stookt milieubewust: als het weer het toelaat, met goed hout en het vuur op de juiste manier gemaakt. Dan wil je ook een terraskachel die maximaal bijdraagt aan de gezelligheid en tegelijkertijd zo schoon en effectief mogelijk stookt. RENY biedt je een uitgebreid assortiment aan terraskachels waarmee je verantwoord kunt stoken. Zo heeft RENY de nieuwe modellen terraskachels Fennek en Quercus.

De Fennek is in samenwerking met de bekende Nederlandse ontwerper Roderick Vos ontwikkeld. Een gesloten terraskachel rondom voorzien van glas, zodat iedereen kan genieten van de dansende vlammen. De kachel is modulair opgebouwd, waardoor er ook gekozen kan worden voor een dichte achterkant. Zo kan de Fennek ook prima onder een overkapping voor een muur geplaatst worden. De Fennek is verkrijgbaar in 50 cm en 80 cm breedte. Een gesloten verbranding is niet alleen veiliger, maar ook veel efficiënter. Met de Fennek creëer je buiten een gezellige plek door de behaaglijke warmte en het sfeervolle vuur. Zo kun je ook ’s avonds laat als het wat kouder wordt én in het voor- en najaar genieten van het leven buiten.

De Quercus (spreek uit als kwerkus) verenigd het functionele en het aangename. Lekker stoken en koken! Met een basis van 6mm dik Cortenstaal is de Quercus een echt zwaargewicht (180 Kg). Al sinds de eerste dagen van de mensheid biedt een mooi brandend vuur ons veiligheid, troost, warmte en gezelligheid. Bij vuur worden mooie herinneringen opgehaald of sterke verhalen verteld. We denken dan aan liedjes bij een kampvuur en heerlijk samen eten met familie en vrienden. De sfeervolle warmte van het houtvuur optimaal benut voor het bakken van pizza’s of broodjes. De bovenplaat van de Quercus is ideaal voor het bakken van een eitje of het verwarmen van de chocolademelk en gluhwein! Lekker ontspannen en heerlijk bourgondisch genieten.

Kijk voor meer informatie op www.reny.nl/terras-houtkachels

Of informeer bij één van onze dealers bij u in de buurt www.reny.nl/geselecteerde-reny-dealers